27. Juna 2019.

Danas protest u Banjaluci: Srpsku osloboditi od terora i represije

Big Portal

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković pozvao je sve građane da im se pridruže na protestu opozicije, koji je zakazan za 19 časova i 30 minuta u parku “Mladen Stojanović” u Banjaluci.


“Bićemo istrajni i ne smijemo stati dok Banjaluku i Republiku Srpsku ne oslobodimo terora, represije, nezaposlenosti i odlaska iz zemlje”, poručio je Stanivuković.

Prije petnaest godina, tadašnja opozicija, a sadašnja vlast bez ikakvih ograničenja protestovala je glavnim ulicama Banjaluke, a sada se to demokratsko pravo uskraćuje opoziciji, ukazuje Stanivuković i podsjeća:

“Sjećam se da je u jednom navratu Milorad Dodik izjavio da će naredni put biti nemira. Mi to nismo nikad rekli, uvijek smo bili mirni, dobronamjerni, ali smo dobili takve sankcije” kaže za BN TV Stanivuković i dodaje:

“Nekad ne birate uslove iz kojih se borite, nekada je borba neravnopravna. Mi krećemo iz parka ‘Mladen Stojanović’ u 19.30. Pozivamo sve ljude”, kaže Stanivuković podvlačeći da ima srce, glavu i da sa svojih 26 godina nema straha, kao što nema, kaže, ni Jelena Trivić ni Nebojša Vukanović.

Stanivuković poručuje – imamo tri zahtjeva.

“Sramota je da mi tražimo zahtjeve koji svakom čovjeku pripadaju. Zamislite ljude koji traže da idu na trg. To pravo su stari Rimljani imali prije nekoliko hiljada godina. Tražimo da nas policija ne batina, i da dozvoli ljudima da sjede na klupama. Treći zahtjev biće sutra iznesen”, poručio je Stanivuković.

Za ovu borbu potreban je svaki čovjek, rekao je Stanivuković i pozvao sve građane da podrže protest.

“Pozivam sve one kojima su uskraćena prava, penzionere, majke, moje vršnjake, mlade ljude. Bićemo istrajni, a ja obećavam – ne smijemo stati dok Republiku Srpsku ne oslobodimo terora, represije, nezaposlenosti I odlaska ljudi”, poručio je za BN TV Stanivuković.

Ovo će biti prvi protest, prvo mirno okupljanje i nastavljamo i dalje, poručio je Stanivuković.

BN TV

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare