Sutra posebna sjednica Parlamenta Srpske - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Sutra posebna sjednica Parlamenta Srpske

U Banjaluci će sutra biti održana posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Potpredsjednik Parlamenta Milan Petković rekao je da će se na dnevnom redu 19. posebne sjednice naći osam tačaka, od kojih je šest prijedloga zakona o platama za koje je predviđena objedinjena rasprava.

Iz NSRS je saopšteno da će na sjednici, po hitnom postupku, biti razmatran Prijedlog zakona o platama zaposlenih lica u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u Republici Srpskoj, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske, te Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Rasprava o ovim prijedlozima zakona biće objedinjena.

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o porezu na dohodak, te Prijedlog zakona o dopuni Zakona o doprinosima, tekođe po hitnom postupku.

Sjednica će početi u 12.00 časova.

Opozicija je bila uzdržana tokom glasanja na Kolegijumu NSRS.

Na sjednici, koja je sazvana po zahtjevu Vlade Republike Srpske, biće razmatran set zakona kojima bi bila omogućena veća plata i veći minimalac u Srpskoj.

Danas objavljeno

Kalifornija: Nakon poplava moguća istorijska kiša

M.

Ukrajina iznijela nove zahtjeve Rusiji: “Cirkus”

M.

Sudija donio odluku o braći “Jojke”: Osumnjičeni za teško ubistvo porodice Đokić

M.

Ostavite komentar