24. Oktobra 2022.

“Sutra mogu da padnem mrtav… Neću da se šalim”

Big Portal

Njegovi komentari dolaze usred široko rasprostranjene zabrinutosti zbog njegovog navodnog pogoršanja zdravlja i redovnih grešaka.

Na snimku iz intervjua za MSNBC objavljenom u nedelju, Bajdena (79) su pitali šta bi rekao Amerikancima koji nisu sigurni da li bi trebalo da traži reizbor zbog svojih poodmaklih godina.

“Mislim da je legitimna stvar brinuti se za bilo čije godine, uključujuc´i i moje”, odgovorio je, opisujuc´i sebe kao “velikog poštovaoca sudbine”.

“Mogao bih da dobijem bolest sutra. Mogao bih, znate, sutra da padnem mrtav”, dodao je.

Međutim, Bajden je dalje rekao da je najbolji način da se proceni njegovo zdravlje posmatrati ga.

“Znaš, da li ja usporavam? Zar nemam isti tempo?” upitao je, sugerišuc´i da ako Amerikanci nisu sigurni u njegove sposobnosti, treba da podrže drugog kandidata.

“Sada, kucni u drvo, nec´u da se šalim, dobro sam zdravlja”, rekao je on i dodao da dobro funkcioniše i fizički i psihički.

Ranije ovog meseca, sekretar za štampu Bele kuc´e Karin Žan Pjer potvrdila je da Bajden namerava da se kandiduje za reizbor 2024.

Međutim, u julu je Njujork tajms objavio, pozivajuc´i se na izvore, da njegove godine sve više postaju problem za njegovu administraciju. Zvaničnici koje je taj list intervjuisao priznali su da energetski nivo američkog lidera nije ono što je nekada bio i da “tiho paze” na njega.

Njihova zabrinutost je dodatno potkrepljena ponavljajuc´im gafovima od strane predsednika. Prošle nedelje, video je postao viralan na društvenim mrežama na kojem se vidi da je Bajden izgledao zbunjen dok se mučio da izađe sa bine na mitingu u Pitsburgu u Pensilvaniji.

Krajem septembra dogodio se još jedan incident na događaju u Beloj kuc´i u kojem je predsednik greškom pozvao predstavnicu Džeki Valorski, koja je poginula u saobrac´ajnoj nesrec´i u avgustu. U očiglednom pokušaju da kontroliše štetu, Bajdenov sekretar za štampu je objasnio da je Valorski “na pameti” jer je predsednik “vec´ planirao da poželi dobrodošlicu porodici kongresmenke u Belu kuc´u”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare