22. Augusta 2022.

Suspendovani “tviter” nalozi ambasada Srbije u osam zemalja

Big Portal

U Ministarstvu navode da su nalozi blokirani bez ikakvog obrazloženja ili prethodne poruke kojom bi se ukazivalo na eventualne povrede pravila komuniciranja na “Tviteru”, zbog čega su toj kompaniji uputili zahtjev da odmah odblokira suspendovane naloge.

– Nedopustivo je da diplomatska predstavništva demokratske države koja nije izložena bilo kakvim sankcijama budu cenzurisana na ovaj način, pogotovo ako se uzme u obzir da su neki od ovih profila nedavno otvoreni i da nisu bili aktivni, a da na preostalima nije bilo nijednog sadržaja koji bi se mogao opisati kao neprimeren – ukazuju iz Ministarstva spoljnih poslova.

Oni smatraju da je apsurdno to što su diplomatsko-konzularna predstavništva Srbije cenzurisana na društvenoj mreži koja se hvali time da promoviše demokratiju i pluralizam mišljenja.

Iz Ministarstva podsjećaju da je nedavno bez obrazloženja bio blokiran i “Tviter” nalog direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arnoa Gujona, koji je u međuvremenu odblokiran.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare