22. Marta 2020.

Suspendovan uhapšeni inspektor

Big Portal

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove su naveli da će protiv M.R. biti pokrenut zakonom predviđen postupak.

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović užasnut je ovim nečasnim postupkom pojedinca koji je nanio štetu ugledu Uprave i naporima koje preduzimaju da bi se danonoćnim djelovanjem i zalaganjem inspektora na granici oduprijeli opasnosti širenja virusa korona i doprinijeli zaštiti zdravlja i života građana BiH.

  • Ovakav užasan postupak pojedinca u ovim teškim vremenima kada Federalna uprava za inspekcijske poslove sa ionako iscrpljenim kadrovskim kapacitetima daje zadnji atom snage u najtežim poslovima koje trenutno obavljamo, za svaku je i najtežu osudu i mora biti najoštrije sankcionisan – istakao je Ajdinović.

On je zahvalio Federalnoj upravi policije i kolegama koji su učestvovali u ovim operativnim aktivnostima da bi se ovo lice blagovremeno udaljilo sa dužnosti i suočilo sa posljedicama sramotnih i nečasnih djela.

Uhapšenom je na teret stavljeno krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

Inspektora su juče uhapsili pripadnici Federalne uprave policije zbog sumnje da je 17. marta na graničnom prelazu Orašje za manju novčanu dobit propustio da izvrši sanitarnu kontrolu i naloži upravne mjere izolacije dvojici građana.

AGENCIJE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare