Šuškavi omoti u koje je utkana ljubav - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Šuškavi omoti u koje je utkana ljubav

Poklanjanje, kao izraz pažnje i iskrene želje da, prije svega, obradujemo onoga koga volimo, a isto tako, da mu damo nešto što će ga na nas podsjećati, česta je pojava u društvu. Poklanjamo za rođendane, vjenčanja, krštenja, ali ono doba godine kada najviše poklanjamo je praznično vrijeme, vrijeme kada se trudimo da najbliže obradujemo i sitnicom u koju smo utkali ljubav i poštovanje.

Novogodišnji i božićni praznici doslovno su nam pred vratima. Iako smo ove godine, zbog pandemije virusa korona i boravka u kući, imali više vremena da sve pripremimo za nadolazeće praznike, sigurno je svakome od nas ostalo nekoliko nazapakovanih poklona za najbliže.

Specijalizovane radnje ili cvjećare dostigle su savršenstvo u pakovanju poklona, ali ako želite najbliže zaista obradovati, poklone zapakujte sami. Ne preostaje baš puno vremena za osmišljavanje originalnih ideja uz koje će pokloni za najmilije biti mrvicu posebniji, ali svuda oko nas može se naći inspiracija koja će svakom poklonu pružiti “ono nešto”.

Možda zamotavanju poklona ne pridajemo toliko veliku pažnju kao biranju prikladnih poklona za drage nam osobe, ali šuškavi omoti i te kako doprinose cjelokupnom utisku darivanja. Iako je mnogi doživljavaju kao još jednu frazu, ljepota darivanja zaista nije u vrijednosti materijalnih stvari koje stavljamo ispod novogodišnje jelke, već u našoj pažnji i samom trudu da nekoga bliskog razveselimo.

Upravo trud, ljubav i pažnju možemo pokazati i samim pakovanjem poklona, koji, osim estetike, pokazuje i našu kreativnost te spremnost da dio svog vremena posvetimo nekom drugom.

Zahvaljujući društvenim mrežama danas je više nego ikada jednostavno zaviriti u svijet kreativaca koji praznike uvijek dočekaju s puno maštovitih ideja. Tako pokolone koje ste namijenili voljenima možete ukrasiti na razne načine, npr. papirom koji će biti u nešto neutralnijoj nijansi i koji će činiti bazu, dok će zanimljivi dodaci, poput grančice jelke, suvog voća ili prepoznatljivih prazničnih slatkiša, zaokružiti cijeli utisak. Oni nešto spretnije ruke uvijek se mogu upustiti u izrezivanje prikladnih prazničnih motiva, poput irvasa ili Djeda Mraza. Možda irvasovi rogovi ili Djedova kapica ne ispadnu baš kako ste zamislili, ali trud, pažnja i ljubav koju ste utkali u zamotavanje poklona učiniće ih najljepšim onima kojima ih poklanjate.

Danas objavljeno

Definicija mode i luksuza: Giorgio Armani “One Night Only” revija u Dubaiju

Vanja A

Šta uraditi u situaciji kada vaš suprug razgovara sa drugom ženom, a vama to smeta?

Vanja A

Zlatni retriver oborio Guinness svjetski rekord za najviše teniskih loptica u ustima

Vanja A

Ostavite komentar