Sušeno voće je idealan izbor za jesen i zimu - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Sušeno voće je idealan izbor za jesen i zimu

Sušene kajsije, brusnice, grožđice, smokve, datule ili šljive, bogate su hranljivim sastojcima i vlaknima. Sušeno voće je bogat izvor antioksidanata, kao i folne kiseline i B vitamina.

Ovakvo voće može biti hranljiva užina između obroka, ali i sastojak za zdravu ovsenu kašu ili zdrave varijante kolača i poslastica. Ono je odličan izvor vitamina i hranjivih tvari, te pruža energiju.

Zato predstavlja idealnu užinu u toku napornog dana na poslu ili nakon treninga. Sušeno voće predstavlja idealnu alternativu za one koji se ne mogu odreći slatkiša. Antioksidansi, vitamini, minerali i vitamini u sušenom voću spriječiće i osjećaj iscrpljenosti, obezbijediti novi talas energije, te spriječiti upalne procese u tijelu, regulisati krvni pritisak i poboljšasti probavu.

sušeno voće
Foto: unsplash

Sušeno voće se može jesti nakon što se pola sata prije namoči u toplu vodu ili se doda u jutarnju kašu, a može se grickati i uz orašaste plodove – kikiriki, orahe, bademe, lješnjake, pistacije ili indijski orah. Sušeno voće je najbolje jesti za doručak, jer time se obezbijeđuje energija za dan koji je pred nama.

Ultra.ba

Danas objavljeno

Namirnice koje će vam osigurati energiju za čitav dan

Vanja A

Diplomatska torta sa orahom, stvorena za vrhunsko uživanje

Vanja A

Dijetalnii čizkejk: Otmjeni slatkiši sa šargarepom

Vanja A

Ostavite komentar