SUROVOST RATA I VELIČINA LJUBAVI Trogodišnja djevojčica se smije kada čuje EKSPLOZIJU - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

SUROVOST RATA I VELIČINA LJUBAVI Trogodišnja djevojčica se smije kada čuje EKSPLOZIJU

Abdulah Muhamed, koji sa porodicom živi u ratnoj zoni u Siriji, našao je jedinstven način da se njegova kćerka izbori sa vazdušnim napadima i strahom – naučio je trogodišnju dkevojčicu da se smije bombama, praveći se da igraju igru.

Na snimku koji je obišao svijet, trogodišnja djevojčica Salva smeje se sa svojim ocem kada čuje eksploziju.

“Da li je to avion ili bomba”, pita otac devojčicu, a nakon eksplozije se oboje smiju.

“Da li ti je smiješno”, pita otac, na šta djevojčica, uz dječji smijeh, odgovara – “Da, smiješno mi je”. Abdulah u razgovoru za BBC objašnjava da je to njegov način da pomogne kćerki da podnese život u ranoj zoni, bombardovanje, avione i strah.

Priča da se njegova kćerkica prije dvije godine uplašila kada su djeca za vrijeme Bajrama palila vatromete, da joj je tada objasnio da se oni samo igraju i da nema čega da se plaši, nakon čega su se smijali.

– Koristio sam taj metod dugo, tokom vazdušnih napada, ali tada je bila mala. Sada je starija i razumije šta su avioni i bombe… Ali kada vidi mene da se kontrolišem i smijem, i ona se smije… Sada, kada znam da će da uslijedi vazdušni udar, uzmem telefon i kažem joj da dođe, da se snimamo… Pretvorim sve u igru, kako se ne bi plašila. Jer, ako vidi da se njena mama plaši, da se njen otac plaši, i ona će biti uplašena – kaže Abdulah.

Video, koji je snimljen u Sarmadi, gradu u blizini sirijke granice sa Turskom, obišao je svijet i pokazuje surovost rata, ali i veličinu ljubavi.

Danas objavljeno

Olujni vjetar i kiša na Krimu; Bez struje oko 56.000 ljudi

M.

Hiljade ljudi u Šapcu – Građani izašli na ulice

M.

Snijeg izazvao velike probleme na putevima u BiH: Ima i obustava saobraćaja

M.

Ostavite komentar