Surface Go 2 specifikacije bi mogle razočarati mnoge fanove - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Surface Go 2 specifikacije bi mogle razočarati mnoge fanove

Surface Go laptopovi nikada nisu kreirani da budu moćni, a dizajnirani su kako bi bili prenosivi i ponudili brz pristup Windowsu za korisnike u pokretu.

Laptopovi su uvek promovisani kao “svakodnevni računari” i kao prateći uređaji uz stacionarni desktop PC. Međutim, i pored toga Surface Go modeli su ostvarili solidan uspeh i fanovi su se nadali nasledniku.

Sudeći po nedavno procurelim informacijama, naredni Surface Go neće imati veću nadogradnju. Surface Go 2 će, prema navodima, imati konfiguraciju sa Intel Core m3-8100Y procesorom (trenutno najnoviji i poslednji čipset u Core m3 seriji). U pitanju je nadogradnja u odnosu na Pentium Gold 4415Y čip sa prvog Surface G modela, ali ne toliko velika.

Malo je izmena i na ostalim poljima. Postojaće 256GB SSD opcija, dok RAM ostaje u granicama od 8GB. Drugi detalji nisu poznati, ali ukoliko se pogleda skromniji čipset ne ostaje nada da će ostatak karakteristika doživeti neku veću nadogradnju.

Jasno je da Microsoft želi da zadrži jasnu razliku između svojih Surface Go i Surface Pro modela, ali s obzirom na to koliko je Pro verzija sada napredna, jaz između dve linije će se dodatno proširiti.

Izvor: Benchmark/SlashGear

Danas objavljeno

Xiaomi globalno predstavlja MIUI 13 na svojim uređajima, poboljšavajući korisničko iskustvo

Vanja A

Apple će opet kopirati Android, ali tek za iPhone 15 seriju?

Vanja A

Android malver BRATA sada može da vam obriše sve sa pametnog telefona nakon krađe vaših podataka

Vanja A

Ostavite komentar