16. Augusta 2021.

Supružnici nasmrt pretukli predsjednika kućnog savjeta jer ih je upozoravao na nedolično ponašanje i obaveze

Big Portal

DOBOJ – Edin Agić (32) i njegova nevjenčana supruga Biljana Janković (60) napali su i usmrtili starca Jelisiju Đukića (70), jer ih je on upozoravao na nedolično komšijsko ponašanja i na njihove obaveze kao stanara zgrade u kojoj je on predsjednik kućnog savjeta, potvrđeno je „Glasu Srpske“

Zločin se desio u subotu u ulici Svetog Save u Doboju, a kako saznajemo nesrećni starac je brutalno pretučen nasmrt u hodniku zgrade u kojoj je živio. Agića i Jankovićevu policija sumnjiči za ubistvo, a oni su juče predati u nadležnost postupajućeg tužioca Okružnog tužilaštva u  Doboju. Prema nezvaničnim informacijama, Đukića je najvjerovatnije pretukao sam Agić, ali to se još ispituje.

– Tek kada se saslušaju osumnjičeni  moći ćemo  da kažemo  više  o ovom slučaju. Nakon ispitivanja biće odlučeno koje mjere će biti preduzete protiv njih – rekao je dežurni tužilac.

Prema informacijama iz istrage kobnog dana Agić i njegova nevjenčana supruga Janković susreli su Đukića na hodniku zgrade i on ih je opet upozorio na ponašanje i obaveze stanara.

– Došlo je do svađe i tuče tokom koje je, najvjerovatnije Agić starca udario više puta po cijelom tijelu. Udarao ga je dosta jako i nesrećni starac je pao i udario glavom od tlo. Đukić je brzo poslije toga preminuo. Osumnjičeni su namjeravali da prikriju zločin, jer su na licu mjesta  pokušali da naštimaju da sve izgleda da je starac sam pao u hodniku. Istražiocima su govorili da se on sam stropoštao  i da ga oni nisu tukli  – rekao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, nevjenčani supružnici Agić i Jankovićeva žive kao podstanari u zgradi  kojoj je Đukić bio predsjednik kućnog savjeta.

– Često su se sukobljavali sa njim, jer ih je upozoravao na neke obaveze kao podstanara. Navodno je to motiv sukoba, ali još uvijek istraga traje pa nisu poznati svi detalji kako se desio zločin i koja je uloga osumnjičenih – rekao je naš izvor.

Iz Policijske uprave Doboj, navodeći inicijale, ranije su potvrdili  da su uhapsili dvije osobe zbog ubistva.

–  Uhapšeni su E.A. i B.J. za koje postoji osnov sumnje da su u Doboju lišili života J.Đ. Navedeno krivično djelo je izvršeno u hodniku stambene zgrade u ulici Svetog Save u Doboju, a žrtva i izvršioci su bili komšije – navodi se u saopštenju policije.

Obdukcija

Obdukcijom tijela ubijenog Đukića utvrđeno je kako je preminuo usljed prestanka disanja zbog višestrukog loma rebara.

– On je zadobio povrede po cijelom tijelu u sukobu sa jednim ili više osoba, a polomljeno mu je više rebara. Ima i povredu na glavi, ali ona nije mogla da dovede do smrti. Nema povreda nanesenim nožem ili vatrenim oružjem – rekao je specijalista sudske medicine Željko Karan, navodeći kako nije u prilici da se izjašnjava čime je udaran nesrećni starac, niti koliko je zadobio udaraca.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare