Supruga otkrila šta joj je Šumaher rekao prije nesreće - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Supruga otkrila šta joj je Šumaher rekao prije nesreće

Nakon što je krajem prošlog mjeseca objavljen trejler za dokumentarni film o Šumaheru, u kome porodica legendarnog vozača odaje počast njegovom “jakom karakteru”, sada su isplivali i novi detalji.

Mihaelova supruga Korina otkrila je kako izgleda njihov život nakon nesreće, koju je Šumaher doživio 2013. na skijanju u francuskim Alpima.

“Nikad nisam krivila Boga za ono što se dogodilo. Bila je to samo nesreća. Možete imati i veću nesreću u životu”, rekla je Korina.

Stručnjaci /Michael Schumacher je šest godina nakon nesreće potpuno  drugačiji čovjek / Radio Sarajevo

Ona je otkrila da joj je Šumaher prije nesreće poslao poruku: “Snijeg nije idealan, mogli bismo da odletimo za Dubai”.

Iako je nosio kacigu, Šumaher je, tog 29. decembra, zadobio teške povrede glave i neko vrijeme je bio u životnoj opasnosti. Njegovo zdravstveno stanje je i dan danas obavijeno velom tajne, a Korina pred sam kraj skoro dvosatnog filma otkriva mali djelić o trenutnoj situaciji.

“Živimo zajedno kod kuće, podvrgnut je terapijama, radimo sve u našoj moći da mu bude dobro, i da osjeća ljubav i solidarnost porodice. Važno nam je da i dalje maksimalno zaštitimo njegovu privatnost”, kaže ona.

Dodaje da ih je Mihael oduvijek štitio i da sada oni štite njega. “Jasno je da mi Mihael nedostaje svakog dana i ne samo meni, već djeci, porodici, svima oko sebe. Ali on je tu, iako drugačiji. Tu je i daje nam svu svoju snagu”, dodala je Korina Šumaher.

Magazin “Sport Bild” navodi kako će svi oni navijači koji u dokumentarcu očekuju detalje o Šumaherovom zdravstvenom stanju ostati razočarani. Porodica je pristala da snimi ovaj film kao poklon Mihaelu, dodaje se u tekstu.

(B92)

Danas objavljeno

Zastava 101

Vanja A

Prodaje se posljednji Maradonin BMW

Vanja A

Holandska fondacija optužila Renault za lažiranje testiranja izduvnih gasova

Vanja A

Ostavite komentar