Supruga Ilona Maska otkrila šta znači svako slovo imena njihovog djeteta - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Supruga Ilona Maska otkrila šta znači svako slovo imena njihovog djeteta

Tehnološki milijarder Ilon Mask i kanadska pevačica Grajms dočekali su svoje prvo dete, dečaka koji je rođen u ponedeljak uveče. Mask je podelio fotografije bebe i potvrdio da se i Grajms i beba dobro osećaju.

Međutim, izvršni direktor Tesle i SpaceKsa već je izazvao pometnju bebinim imenom, za koje je tvitnuo da će biti “X Æ A-12 Musk”.

Iako nije poznato da li se Mask šalio, mnogi od njegovih i Grajmsinih fanova tumače ovo ime kao zagonetku, neprestano nagađajući šta znače ti znakovi.

Jedan korisnik Tvitera tumačio je ime kao “X Ash Archangel” – “Æ” se izgovara kao ash odnosno pepeo” a “Archangel” je bilo interno kodirano ime CIA-inog aviona A-12. Mask je lajkovao ovaj tvit, zbog čega su ljudi pomislili da je to ispravna pretpostavka.

Druga osoba je nagađala da se X odnosi na Prvu knjigu Mojsijevu.

Druga teorija koristila je malo matematike da bi odgonetnula naziv: X je rimski broj za 10, J je deseto slovo abecede, a ako brojite unazad 12 slova od A, dobićete O.

Kao što je jedna osoba istakla, ako je ime bebe X, Mask već poseduje domen s tim nazivom: 2017. godine kupio je X.com, veb sajt za svoju drugu kompaniju.

A ako je ime koje je tvitnuo Mask pravo, možda je već dugo u upotrebi. Jedna osoba je primetila da se latino znak Æ pojavljuje i u pesmi sa Grajmsinog poslednjeg albuma.

Grajms je u utorak uveče objasnila značaj tog imena na tvitu, razlažući svaki znak posebno.

“X je nepoznata promenljiva”, rekla je. “Æ je moj vilenjački pravopis za Ai (‘love &/or Artificial intelligence’ što znači ljubav i / ili veštačka inteligencija).”

Ona je nastavila: “A-12 = preteča SR-17 (naša omiljena letelica). Bez oružja, bez odbrane, samo brzina. Sjajna u borbi, ali nenasilna.” (Moguće je da je mislila SR-71, a ne SR-17.)

Dodala je da “A” takođe odgovara “Arhanđelu, mojoj najdražoj pesmi.”

Činilo se da pojašnjenje unelo još više zabune, pa su se mnogi korisnici Tvitera pitali da li je to stvarno ime deteta.

Danas objavljeno

ROLINGSTONSI NA EKRANU: U pripremi TV serija o legendarnom bendu

D

SIN RODNIJA IZ MUĆKI IZNENADA PREMINUO: Slomljena majka otkrila sve o opasnoj bolesti koja joj je odnela sina

D

Fotograf podiže svijest o očuvanju lavova prekrasnim fotografijama

D

Ostavite komentar