Superformance predstavio savršeno modifikovan Ford GT40 - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Superformance predstavio savršeno modifikovan Ford GT40

Američka kompanija Superformance nudi vernu kopiju legendarnog modela GT40 kojim je Ford 1969. godine završio svoju četvorogodišnju dominaciju na trci 24 sata Le Mana.

Američka kompanija Superformance nudi vernu kopiju legendarnog modela GT40 kojim je Ford 1969. godine završio svoju četvorogodišnju dominaciju na trci 24 sata Le Mana.

Među malobrojne kompanije koje ljubiteljima klasike nude verne kopije nekih od najpoznatijih sportskih modela automobila spada i američka kompanija Superformance.

Kako piše Klix.ba, najnoviji rezultat maksimalne posvećenosti i potpunog pristupa originalnoj tehničkoj dokumentaciji je ponovo rođeni Ford GT40 Mk I iz 1969. godine kojim su iste godine Belgijanac Jacky Ickx i Britanac Jackie Oliver “zatvorili” najviše krugova (372) na čuvenoj trci izdržljivosti 24 sata Le Mana.

Superformance će GT40 Mk I napraviti u 50 primeraka, a kupci koji su spremni da izdvoje 366.000 evra će moći da biraju između standardne verzije za slobodno vreme na kružnim stazama i verzije sa specifikacijom koja ispunjava FIA-ine normative za učešće u trkama klasičnih automobila koji su proizvedeni u periodu od 1962. do 1974. godine.

U pomenutu cenu automobila koji pokreće centralno smešteni 4,9 litarski atmosferski V8 motor (više od 431 KS) uračunata je (zanimljivo) gitara, ali i pločica sa 25 potpisa svih osoba koje su 1969. godine dale svoj doprinos Fordovoj četvrtoj uzastopnoj pobedi na Le Manu.

Izvor: Klix

Danas objavljeno

Potvrđeno: Novi Alfin SUV debituje 8. februara

Vanja A

I to se dešava: Kineski proizvođač automobila optužuje europskog za kopiranje

Vanja A

Bugatti priprema nasljednika Chirona koji će zadržati motor s unutrašnjim sagorijevanjem

Vanja A

Ostavite komentar