4. Septembra 2021.

Supercar Owner Circle: Za njih su učesnici Gumball 3000 siromasi

Big Portal

Supercar Owner Circle predstavlja najekskluzivniji klub kolekcionara automobila na svetu.

Članovi ovog odabranog društva, upravo zbog ekskluzivnosti ograničene na njih svega 150, retko se pojavljuju u medijima i trude se da se ne razmeću preterano svojim blagom na četiri točka, što njihov boravak u Hrvatskoj ovoga vikenda čini još intrigantnijim, piše Jutarnji.

Zahvaljujući pre svega Mati Rimcu, te zavodljivosti njegove moćne Nevere, ova superbogata ekipa vlasnika egzotičnih sportskih automobila ovih dana će svoje skupocene, izuzetno retke maloserijske automobile – kao što su Koenigsegg CCR, Pagani Imola ili Bugatti Divo – provozati rutom koja počinje u Zagrebu, prolazi kroz Opatiju, a završava na ostrvu Lošinju.

https://www.facebook.com/mate.rimac/posts/10226824566338764

O samim članovima kluba Supercar Owner Circle ne zna se baš previše, pa ni o samom klubu, ali osnovne informacije su ipak otkrivene.

Poznato je da prosečan član kluba ima čak 60 automobila, od kojih je svaki u proseku vredan 1,2 miliona dolara.

Nije teško izračunati da samo u garažama svaki od njih krije bogatstvo od nestvarnih 70-ak miliona dolara, pa ispada da su prema njima učesnici nekih izvikanih skupova vlasnika superautomobila, kao što je Gumball 3000, puki siromasi.

Iako učesnici Gumball 3000 rado poziraju fotografima pored svojih Lamborghinija ili Ferrarija, to se nikako ne može uporediti sa automobilima kojima ovih dana po Hrvatskoj paradiraju članovi kluba Supercar Owner Circle.

Njihove zveri proizvedene su često u manje od 50 primeraka, a letimični pregled modela najavljenih za ovo okupljanje otkriva da su Lexus LFA i McLaren Senna modeli koji su napravljeni u najviše primeraka – a i njih ima samo 500 na svetu.

Tu, dakle, nije reč o šlagu na vrhu torte, nego o trešnji povrh šlaga.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare