Superboul za pamćenje: Kanzas poslije velikog preokreta osvojio titulu! - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Superboul za pamćenje: Kanzas poslije velikog preokreta osvojio titulu!

Kanzas Siti Čifsi su pobedom nad San Francisko Fortinajnersima rezultatom 31:20 postali NFL šampioni.

Superboul 54. počeo je napadom Kanzas Siti Čifsa koji je posle pedesetak sekundi zaustavljen odličnom odbranom Najnersa.

Njihov drajv bio je vrlo kvalitetno odrađen i uz kombinaciju pasa i trčanja stigli su do prva tri poena, kada je svoj kik pogodio tridesetsedmogodišnji Robi Gould.

Mahoums potom šalje sjajan pas za Hila, osvajaju 9 jardi, da bi Vilijams kombinovao sa trčanjem i onda je Kelsi naneo San Francisku novu štetu na šta se Mahoums nadovezao trčanjem, a kada ga je Vord udario lopta mu je ispala na 1 jard od end zone.

To je značilo da će Mahoums samo dobiti novu šansu za tačdaun koju je i iskoristio za prvi tačdaun na Superboulu 54.
Odbrana Fortinajnersa je tokom sezone bila fantastična, ali se malo uspavala i potom dozvolila novi šut za 3 poena i prednost Kanzas Sitija od 10:3 i to posle intersepšna koji je bacio Džimi Garopolo.

On kao da se potpuno razgoropadio posle svega toga i napad San Franciska bio je dosta bolji. Prvo su Mostert i Kolman napravili dosta štete trčanjem, da bi Garopolo pronašao Juščuka za tačdaun i izjednačenje od 10:10.

Iako jeste bilo dosta zanimljivosti, poena nije bilo, pa je to bio i rezultat prvog polučasovnog igranja američkog fudbala.

Drugo poluvreme bilo je u znaku Fortinajnersa. Prvo su uspeli da se lagano popnu na kvalitetnu razdaljinu i pogodili šut za tri poena kako bi došli do 13:10.

Častio ih je Mahoums izgubljenim napadom kada je pas bacio pravo u ruke defanzivcu San Franciska, što su Najnersi znali kako da iskoriste i dodatno udarili Kanzas.

Džimi Garopolo vezao je tri sjajna dodavanja pa je potom Mostart utrčao u end zonu za novi tačdaun i 10 poena razlike, 20:10, a Najnersi su počeli da troše vreme, možda i prerano.

Kada je odbrana Kanzasa presekla i drugi pas mnogi su već proglasili San Francisko šampionima, ali su Endi Rid i njegovi izabranici mislili drugačije i gledaocima priredili fantastičnu predstavu.

U četvrtoj četvrtini su imali 21 poen u nizu bez odgovora! Sve je počelo pasom preko čitavog terena Mahoumsa za Tajrika Hila, pa potom vidimo tačdaun Kanzasa za potpuni povratak i rezultat 20:17.

Potom Čifsi igraju sjajnu odbranu, vraćaju loptu, a Mahoums gađa na stranu gde je Semi Votkins prevario Ričarda Šermana za 24:20 i potpuni preokret Čifsa. Sve se to završilo veoma brzo…

Najnersi su pokušali da se vrate, ali je Garoplo bacio intersepšn. Kaznio je to Kanzas novim Vilijamsovim trčanjem za tačdaun kada je faktički odsviran kraj.

Na ovaj spektakularan način su Kanzas Siti Čifsi posle 50 godina osvojili Superboul i to nakon velikog preokreta protiv sjajnih San Francisko Fortinajersa!

Superboul 54, Hard Rok stadion, Majami

Kanzas Siti Čifs – San Francisko Fortinajners 31:20

Danas objavljeno

ATP Tur finale: Ko je siguran i ko je još u igri?

Vanja A

Memfis drugoj zvijezdi dao 105 miliona

Vanja A

Marko Pešić: Moj otac nema koronu

Vanja A

Ostavite komentar