Super računari protiv Korona virusa - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Super računari protiv Korona virusa

IBM je tokom vikenda objavio da je dozvolio širenje pristupa svojim super računarima kako bi mu pristupile grupe koje istražuju i bore se protiv novog Korona virusa, poznatog pod nazivom COVID-19.

Time se IBM pridružio kancelariji za nauku i tehnologiju Bele kuće i sektoru za energetiku radi stvaranja grupe koja će pokušati da pronađe način kako da se zaustavi epidemija.

Kompanija IBM i Bela kuća rešili su da ujedine svoje resurse i zajednu pokrenu istraživanje u borbi protiv Korona virusa. IBM će uz pomoć kancelarije za nauku i tehnologiju Bele kuće i super računara pokušati da ubrza istraživanje. Time će se drastično povećati kapaciteti i brzina samog istraživanja ovog problema, čime se se dobiti na vremenu.

Iz IBM-a najavljuju da će se ceo proces osvrnuti na dva glavna problema, kako da se pronađu lekovi i vakcine. To su oblasti koje će biti primarne u ovom zajedničkom poduhvatu. Ceo proces vršiće se preko 16 računarskim sistema IBM-a, nekoliko univerziteta, nacionalnih laboratorija, AmazonaGoogle-aMicrosofta i drugih velikih tehnoloških kompanija. Pristup će biti obezbeđen zvaničnicima Bele kuće, odeljenju za energetiku, kao i istraživačima koji će raditi na samom projektu.

Do sada je od Korona virusa obolelo preko 350,000 ljudi, a umrlo je njih preko 15,000. Epidemija je zahvatila gotovo ceo svet, tako da sada svi teže da ujedinjeni rade na pronalaženju načina kako da se ovaj virus suzbije i smanje njegove posledice. U Srbiji je do sada obolelo preko 200 ljudi, a umrlo njih dvoje.

Izvor: CNN/PCPress

Danas objavljeno

Nova opcija na WA – sa Androida na iOS

Vanja A

Datum i vrijeme izlaska Samsung Galaxy S22 serije i dostupnost objavljeni na zvaničnom sajtu

Vanja A

NVIDIA tiho podigla cijene čitave porodice grafičkih kartica GeForce RTX 30 Founders Edition u Europi, povećanje do 6,4%

Vanja A

Ostavite komentar