9. Jula 2021.

Super brzi mus od breskve

Big Portal

Sastojci: 500 g breskvi, prepolovljenih 1 limun – narendana korica i sok 100 g šećera 150 ml maskarponea 300 ml slatke pavlake 1 kašika arome vanile 4 izdrobljena keksa (npr. čajni kolutići)

Priprema: Stavite breskve, limunov sok, šećer i 2 kašike vode u tiganj i na srednje jakoj vatri kuvajte oko 5 minuta, dok voće ne omekša. Prebacite u keramičku posudu i ostavite da se ohladi. Oko 300 g smese stavite u blender i dobro umutite.

U drugoj posudi umutite maskarpone, pa dodajte slatku pavlaku, aromu vanile i koricu od limuna. Mutite dok se ne počne da se zgušnjava, pa umešate pire od breskvi. Kašikom stavljajte mus u staklene čaše, pa na to dodajte malo preostalih, kuvanih breskvi i izdrobljeni keks. Poslužite hladno.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare