Sastojci:
- 100 gr tvrdog sira
- pola šolje brašna
- 5 krompira
- 1 šargarepa
- 1 crni luk
- 1 jaje
- 1 kašika maslaca
- 2 l vode
- soli, bibera i mlevene paprike po ukusu
Priprema: U posudu narendajte sir, dodajte jaje, so i biber, puter i promešajte. Dodajte brašno, promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta.
Za to vreme, u šerpi propržite na ulju, crni luk i šargarepu. Nakon toga dodajte i sitno seckani krompir. Kada se sve propržilo, dodajte brašno i mlevenu papriku i nalijte vodom. Začiniti po ukusu i ostavite da se kuva.
Kada provri supa, kašičicom vadite knedle i spuštajte u supu.
Kada se knedle skuvaju, supa je spremna za serviranje.
Ovaj recept možete da pravite i sa mesom.