Suosnivač Oculus-a Nate Mitchell napustio Facebook - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Suosnivač Oculus-a Nate Mitchell napustio Facebook

Još jedan suosnivač Oculus-a napušta kompaniju. Softverski arhitekta Nate Mitchell odlučio je da napusti Facebook, objašnjavajući potez samo odlukom da „krene dalje“.

Nije rekao kuda bi mogao da ide dalje, ali je planirao da se „odmori“ i provede vreme sa porodicom. Još se zavetovao da će biti „deo ove (VR) zajednice“ – samo će sada imati „mnogo manju ulogu“, bar za sada.

To je simboličan trenutak za Oculus – kompanija gubi jednu od poslednjih veza sa svojim starim vremenima crowdfunding finansiranja. Facebook je otpustio suosnivača Oculus-a Palmer Luckey-a 2017. godine, dok je Brendan Iribe dao otkaz 2018. godine zbog, kako se veruje, spora oko budućeg pravca VR headset-ova. Michael Antonov je jedini osnivač kompanije Oculus koji je ostao u Facebook-u prema poslednjoj proveri, a sada je na poziciji softverskog arhitekte za Facebook-ov AI infrastrukturni tim, a ne za VR.

Nije kao da će se Facebook brinuti oko toga da li Oculus ide u smeru napretka. Moderni Oculus se od svoje akvizicije uveliko proširio i prebacio svoj fokus u određenoj meri sa PC gejminga na stand-alone slušalice, društvena iskustva i video. Mitchell-ov odlazak je više formalni kraj ere nego neposredni znak nevolje.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

Huaweijev HarmonyOS će ove godine stići na 300 miliona uređaja

Vanja A

iPhone modeli za 2022. godinu bi mogli stići bez izreza, sa Face ID senzorom ispod ekrana

Vanja A

Microsoft nagoveštava Surface Laptop 4 u novom videu

Vanja A

Ostavite komentar