Sumrak giganta: Još jedan veliki brend odustaje od telefona? - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Sumrak giganta: Još jedan veliki brend odustaje od telefona?

Kompanija iz Koreje, LG, godinama je bila dobro poznato ime na tržištu telefona.

Ipak, u poslednjih nekoliko godina, LG pomalo gubi korak u trci sa velikim igračima na tržištu smartfona. Uprkos tome, pomalo je sve iznenadila vest kako bi LG-jevi telefoni uskoro mogli otići u istoriju.

Kako prenosi časopis The Korea Herald, u kompaniji LG Electronics, zaposleni su dobili obaveštenje kako se “spremaju velike promene u planovima u vezi sa proizvodnjom telefona”.

Još uvek se ne zna tačno šta to podrazumeva, mada će se verovatno odsek LG-ja zadužen za pravljenje pametnih telefona ili prodati, ili ugasiti u potpunosti.

LG je u poslednjih pet godina izgubio 4,5 milijardi dolara samo na tržištu pametnih telefona, pa ova odluka možda i nije toliko iznenađenje koliko bi moglo da se čini na prvu ruku.

Ipak, Kvon Bong-Seok, izvršni direktor kompanije, rekao je svim zaposlenima kako neće dobiti otkaze, pa ne moraju da se plaše za svoje radno mesto kakve god promene da nastanu.

Ovome u prilog ide i činjenica da je LG u poslednje vreme prešao na neke druge vrste tehnologije, pre svega se fokusirajući na pametne kućne uređaje, što su pokazali i na ovogodišnjem CES-u.

Danas objavljeno

RedMagic gaming telefon sa 18 GB RAM-a

V.R.

Tianwen-1: Kina objavila nove fotografije Marsa

V.R.

Nvidia RTX 3080 Ti GPU će imati 12GB GDDR6X memorije i ograničenje za rudarenje kriptovaluta

V.R.

Ostavite komentar