16. Oktobra 2019.

Sumnjivi Čapljinac imao povrede na rukama, ali ga BRANI ALIBI

Big Portal

Kada je utvrđeno da je dijelom Čapljine nesrećna Lana sama pješačila, od autobuske stanice do mjesta Trebižat, pregledom snimaka s videonadzora sva pažnja je usmjerena na automobile koji su nailazili u sporno vrijeme.

Nakon obdukcije Laninog tijela, policija je od zdravstvenih ustanova u HNK i ZHK zatražila informaciju jesu li tokom prošle nedjelje ili ponedjeljka imali osobu sa povredama na rukama. Ubrzo je stigla informacija o muškarcu iz Čapljine, koji je, kako se ispostavilo, imao saobraćajnu nesreću u nedjelju na području Čapljine.

Međutim, istražiocima je sumnjivo bilo to što je odmah nakon nesreće “fiat” kojim je sletio s puta zamijenio za BMW uz naknadu od jednog vlasnika otpada u Ljubuškom.

Kako je imao povrede na rukama, a uz to i kriminalnu prošlost, on je priveden i saslušan, ali u svojstvu svjedoka. Nezvanično, Avaz saznaje da je do sada čak tri puta saslušavan, ali njegov alibi za sada “drži vodu”, a policija nema nikakvu poveznicu između njega i Lane.

Kako se pisalo, ispisom poziva s Laninog telefona utvrđeno je da je u nedjelju jedinu komunikaciju ostvarila s majkom i prijateljicom.

S obzirom na to da telefon nisu uspjeli otključati u Federalnoj upravi policije (FUP), kao ni u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), aparat će biti poslan policijskim agencijama u inostranstvu.

Nije isključeno, kako se nezvanično saznaje, da slučaj ubijene Lane Bijedić preuzmu pripadnici Federalne uprave policije (FUP) BiH.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare