Sumnjate da vas neko laže? Evo kako ćete to lako proveriti - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Sumnjate da vas neko laže? Evo kako ćete to lako proveriti

Stručnjak za govor tela Adriana Karter objasnila ke izraze lica na koje bi trebalo da pazimo kako bismo utvrdili da li nas neko laže. Iako na licu postoje 43 mišića, koji mogu da naprave preko 16 hiljada različitih izraza, nešto više od 3 hiljade njih je povezano s osećanjima.

Karterova veruje da postoje tri glavna znaka na koja bi trebalo obratiti pažnju kad ljudi lažu.

1. Prodorni pogled

Kada neko prodorno gleda svakoga s kime priča, jednog po jednog, znači da proverava da li mu veruju, a osim toga, to je i rezultat prirodnog telesnog instinkta borbe ili bega.

2. Brzo treptanje

Ako pričate o nekoj temi i osoba počne nekontrolirano brzo da treće, to će najverovatnije biti znak da se oseća neugodno i da je uhvaćena u laži. Time se naglašava unutrašnji stres koji oseća.

3. Dodirivanje lica

To je vrsta tihog ponašanja. Kad neko dodiruje lice, to je često zato što se oseća nelagodno, ali kad dodiruje vrat, to je zato što se oseća ranjiv. Iako mnogi veruju da je način na koji vas neko gleda ključni pokazatelj laži, Adriana je zapravo izjavila da o tome nema naučnih dokaza. Na primer, ako dešnjak gleda gore u levo, to bi moglo da znači da se priseća događaja ili da izmišlja priču. Kad je reč o izbegavanju laži, ona kaže da postoje načini za usavršavanje prirodnijeg “poker lica”: “Većina ljudi, kada pokušaju da lažu, pokušaće da ukoče lice da ne pokažu vidljive osećaje, međutim to izgleda neprirodno i zapravo se ističe čak i više nego što misle. Najbolje “poker lice” nastaje kada opustite sve mišiće na licu i tada postignete neutralan izraz lica”, objašnjava Adrinaa, a piše “San

Danas objavljeno

Forbs: Ilon Mask više nije najbogatiji čovek na svijetu

Vanja A

Supruga Aleka Baldvina prvi put progovorila o tragediji koja je njenu porodicu zavila u crno

Vanja A

Takmičar u njemačkom kvizu “Ko želi biti milioner?” dobio pitanje o BiH, trebala mu je pomoć

Vanja A

Ostavite komentar