Šumadijski specijalitet - zapečeni krompir sa slaninom i kajmakom - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Šumadijski specijalitet – zapečeni krompir sa slaninom i kajmakom

Ovo jelo je za velike gurmane i one koji ne broje kalorije.

Sastojci:

1 kg krompira
200 g slanine
200 g kačkavalja
5 kašika kajmaka
so, biber
peršun

Priprema:

Krompire dobro operite pre pripreme, potom skinite gornji deo sa jedne strane, pa uzdubite sredinu. Začinite ih po ukusu i poređajte u pleh obložen pek papirom i pokrijte aliminijusmkom folijom. Ubacite u rernu zagrejanu na 200 C i pecite nekih 45 minuta. Za to vreme iseckajte slaninu na sitnije kocke, pa kada izvadite krompir na svaki ravnomerno rasporedite slaninu na njih stavite po punu kašičicu kajmaka. Ponovo vratite foliju, pa pecite još 15 minuta. Izvadite kromir i preko svakog bogato stavite narendanog kačkavalja, pospite peršunom vratite u rernu da se sve zajedno zapeče još 20 minuta.

Danas objavljeno

Stručnjaci tvrde: Ova pića utiču na gubitak pamćenja

Zeljka

Nutricionista objasnio prednosti i mane najpopularnijih dijeta

Zeljka

Mirisna i neodoljiva poslastica: Krambl od jabuka

Zeljka

Ostavite komentar