Sastojci:
– 500 g kora
– 400 g sira
– 200 g kajmaka
– 6 jaja
– 400 ml mleka
– 100 ml ulja ili masti
Priprema:
Ulupati belanca u čvrst sneg, pa u to dodati žumanca i još malo promešati.
Izmrviti sir i sipati u jaja, pa dodati kajmak i ovlaš promešati.
Dodati mleko, ali ostaviti malo za prelivanje gibanice kada bude složena.
Namazati posudu za pečenje mašću ili uljem, složite dve kore tako da se na dnu delom preklapaju, a polovine idu preko ivica posude.
Umačite jednu po jednu koru u mešavinu sira i ostalih sastojaka, pa zgužvane stavljajte jednu uz drugu.
Kad potrošite kore, ostatak fila prelijte odozgo, ali malo ostavite za prelivanje na kraju.
Prekrijte završnom korom i onim korama što su preko ivica posude.
Izbockajte celu gibanicu viljuškom. U ostatak fila sipajte malo ulja, dodajte ostatak mleka, pa ovom mešavinom prelijte završnu koru.
Pecite sat vremena na temperaturi od oko 220 C stepeni.
AUTOR:Lepa i srećna