Sulejmanijeva ćerka: Porodice američkih vojnika na Bliskom istoku provešće dane čekajući smrt svoje dece - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Sulejmanijeva ćerka: Porodice američkih vojnika na Bliskom istoku provešće dane čekajući smrt svoje dece

Zainab Sulejmani, ćerka iranskog generala Kasima Sulejmanija ubijenog u napadu SAD u Bagdadu, zapretila je napadom na američke vojne snage na Bliskom istoku.

Ona je pretnju uputila tokom pogrebne povorke za njenog oca u Teheranu.

“Porodice američkih vojnika na Bliskom istoku provešće dane čekajući smrt svoje dece”, rekla je ona obraćajući se povorci od više stotina hiljada ljudi, prenosi AP.

Takođe, iranski general Ismail Gani, koji je zamenio Sulejmanija na čelu elitnih jedinica Kuds, obećao je osvetu u intervjuu za iransku državnu televiziju.

“Svemogući Bog je obećao da će se osvetiti, a Bog je glavni osvetnik. Akcije će svakako biti preduzete”, rekao je Gani u vreme kada je Teheran odustao od preostalih ograničenja nuklearnog sporazuma sa svetskim silama u odgovoru na ubistvo generala.

I irački parlament pozvao je na proterivanje svih američkih vojnika sa tla Iraka.

AP upozorava da bi ovakav razvoj događaja mogao da približi Iran ka izgradnji atomske bombe, da pokrene rat preko posrednika ili vojni napad protiv SAD i omoguće i takozvanoj Islamskoj državi da organizuje povratak u Irak, što bi za posledicu moglo da ima povećanje opasnosti i nestabilnosti na Bliskom istoku.

B92

Danas objavljeno

Kako ćemo saznati što se dogodilo sa Sjevernim tokom?

M.

Jasna odluka: “Nećemo slati oružje Ukrajini”

M.

Erdogan poručio Putinu: “Turska je spremna”

M.

Ostavite komentar