25. Decembra 2020.

Sukob u Vladi u Podgorici, lideri DF najavili otkazivanje podrške

Big Portal

Kako su naveli, imaju obavezu da glasaju za usvajanje Zakona o slobodi veroispovesti i da oni koji podržavaju Milivoja Katnića i Zorana Lazovića više neće imati njihovu podršku .

“Nemamo sumnju da ćemo dobiti većinsku podršku za odbranu naših programskih i ideoloških načela oko kojih smo se okupili u koaliciji Za budućnost Crne Gore. U istoj vlasti ne mogu istovremeno biti DF i Milivoje Katnić i Zoran Lazović. Mi nismo isto društvo, a izbor je jednostavan: DF ili mafija?!”, poručila su trojica lidera.

Oni su to poručili nakon izjave Specijalnog državnog tužilaštva da glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i zamenik direktora policije Zoran Lazović imaju bezrezervnu podršku Dritana Abazovića za nastavak obavljanja fukcija na kojima su.

U zajedničkom saopštenju trojice lidera se navodi da je Demokratski front ranije već saopštio da nakon izbora vlade Zdravka Krivokapića više neće trpeti nikakve ucene, niti će dopustiti da oni koji su u ime Mila Ðukanovića progonili glasače tog saveza, kao i njih, nastave sa obavljanjem najodgovornijih funkcija u tužilačkom i bezbednosnom sektoru.

“Još jedino imamo obavezu prema SPC i njihovim glasačima da glasamo za Zakon o slobodi veroispovesti, a oni koji bezrezervno podržavaju Milivoja Katnića i Zorana Lazovića, više neće imati našu podršku”, poručila su trojica lidera.

To će, ističu, biti njihova platforma na sastanku koji će inicirati sa predsednicima svih stranaka, članica tog saveza, od kojih će tražiti da se odrede prema izjavi specijalnog tužilaštva.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare