Sukob u Kijevu – više od 20 osoba povrijeđeno - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Sukob u Kijevu – više od 20 osoba povrijeđeno

U Kijevu je nakon protesta izbila tuča između okupljenih i policije. Nezvanično, ima i poginulih.

Preduzetnici koji traže poreske olakšice pokušali su da uđu u zgradu Vrhovne rade, demonstranti su prošetali centralnim ulicama grada.

Među njihovim zahtevima je i usvajanje predloga zakona o pojednostavljenom sistemu korišćenja kasa i druge olakšice u Poreskom zakoniku.

Nakon šetnje demonstranti su se vratili pred zgradu Rade i nastavili proteste. Inicijativna grupa demonstranata pokušala je nakon toga da uđe u zgradu parlamenta.

Zbog toga je došlo do tuče, a policija je upotrebila suzavac i privela nekoliko učesnika mitinga, uključujući organizatore koji su se sa bine obraćali okupljenima.

Policija je potom potisnula preduzetnike dalje od zgrade Rade, ali su sukobi nastavljeni.

Tokom sukoba, demonstranti su palili dimne bombe i baklje.

Osamnaest policajaca i tri demonstranta povređeni su u sukobima tokom protesta koji su organizovali ukrajinski preduzetnici ispred zgrade ukrajinskog parlamenta, saopštila je danas policija Kijeva.

“Osamnaest policajaca i tri demonstranta zadobili su telesne povrede različite težine”, navodi se u saopštenju na Fejsbuk nalogu policije Kijeva, prenosi TASS.

Prema policiji, medijski napisi da je jedan od demonstranata poginuo nisu tačni, a potvrđeno je da su pokrenuta dva krivična postupka zbog nedoličnog ponašanja i nasilja nad organima reda.

Predstavnici malih i srednjih preduzeća organizovali su danas protestni skup ispred zgrade Vrhovne rade u Kijevu, zahtevajući da se usvoje zakoni koji bi olakšali njihovo poslovanje, kada je demonstrante koji su pokušali da upadnu u zgradu, zaustavila policija, nakon čega su usledili sukobi, navodi TASS.

Danas objavljeno

Elezu jedinstvena kazna zatvora od dvadeset godina

M.

Republici Srpskoj potrebno da bira stabilnost, sigurnost i izvjesnost

M.

Čović: Katastrofalno nametati bilo kakve odluke u vezi sa budžetom institucija BiH

M.

Ostavite komentar