25. Januara 2022.

Sukob u Kijevu – više od 20 osoba povrijeđeno

Big Portal

Preduzetnici koji traže poreske olakšice pokušali su da uđu u zgradu Vrhovne rade, demonstranti su prošetali centralnim ulicama grada.

Među njihovim zahtevima je i usvajanje predloga zakona o pojednostavljenom sistemu korišćenja kasa i druge olakšice u Poreskom zakoniku.

https://twitter.com/Hu6TgrYZ1PMg2Hm/status/1486009172273500162

Nakon šetnje demonstranti su se vratili pred zgradu Rade i nastavili proteste. Inicijativna grupa demonstranata pokušala je nakon toga da uđe u zgradu parlamenta.

https://twitter.com/FTZkan/status/1486013694760923138

Zbog toga je došlo do tuče, a policija je upotrebila suzavac i privela nekoliko učesnika mitinga, uključujući organizatore koji su se sa bine obraćali okupljenima.

Policija je potom potisnula preduzetnike dalje od zgrade Rade, ali su sukobi nastavljeni.

Tokom sukoba, demonstranti su palili dimne bombe i baklje.

Osamnaest policajaca i tri demonstranta povređeni su u sukobima tokom protesta koji su organizovali ukrajinski preduzetnici ispred zgrade ukrajinskog parlamenta, saopštila je danas policija Kijeva.

“Osamnaest policajaca i tri demonstranta zadobili su telesne povrede različite težine”, navodi se u saopštenju na Fejsbuk nalogu policije Kijeva, prenosi TASS.

Prema policiji, medijski napisi da je jedan od demonstranata poginuo nisu tačni, a potvrđeno je da su pokrenuta dva krivična postupka zbog nedoličnog ponašanja i nasilja nad organima reda.

Predstavnici malih i srednjih preduzeća organizovali su danas protestni skup ispred zgrade Vrhovne rade u Kijevu, zahtevajući da se usvoje zakoni koji bi olakšali njihovo poslovanje, kada je demonstrante koji su pokušali da upadnu u zgradu, zaustavila policija, nakon čega su usledili sukobi, navodi TASS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare