Sukob navijača u Zenici, intervenisali specijalci - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Sukob navijača u Zenici, intervenisali specijalci

Navijači reprezentacije BiH, popularni ”BH Fanaticosi”, izazvali su incident u Zenici, tačnije ispred šoping-centra, kada su se odlučili obračunati s navijačkom grupom “Ljuti Krajišnici”.

U obračunu su letjeli i metalni čunjevi koji se nalaze ispred šopinga, a cijeli slučaj spriječili su momci iz zaštitarske agencije “Condor”, koja radi na osiguranju šopinga, ali i timovi Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

U obračunu ima i povrijeđenih, zbog čega je intervenisala i Hitna pomoć.

Još nije poznato šta je prethodilo obračunu mladića koji su na sebi imali obilježja “BH Fanaticosa” i “Ljutih Krajišnika”.

Brojni prolaznici ostali su u šoku zbog ovog incidenta, posebno jer niko ne zna šta je prethodilo tuči, ali i jer se radi o sukobu između dvije navijačke grupe.

“Ovo je katastrofalno. Šta im je ovo trebalo, sramota. Pa ‘Ljuti Krajišnici’ ginu za reprezentaciju”, komentirali su očevici događaja.

Ispred šopinga su brojne policijske ekipe, kao i timovi Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su izjavili za “Avaz” da imaju informaciju da je došlo do narušavanja javnog reda i mira te da će više informacija o ovom događaju imati kasnije.

“Došlo je do tuče. Još nemam informacija ima li uhapšenih”, kazao je dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a ZDK.

Danas objavljeno

Palmer: Izbori treba da vrate povjerenje građana

M.

Sud BiH oslobodio srpske policajce optužbi za Srebrenicu

M.

Vučić o omikron soju: “Samo nam je on bio potreban”

M.

Ostavite komentar