Sudu mala kazna od tri godine za pokušaj ubistva novinara Kovačevića - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Sudu mala kazna od tri godine za pokušaj ubistva novinara Kovačevića

Nedeljko Dukić (29) iz Kneževa sklopio je sporazum sa Tužilaštvom i pristao da bude osuđen na kaznu zatvora od tri godine zbog pokušaja ubistva novinara televizije BN Vladimira Kovačevića, ali je Okružni sud odbacio taj sporazum, otrkiva Srpskainfo.

Sudsko vijeće je ocijenilo da kazna nije dovoljno velika, te je odbacila sporazum i suđenje nastavlja svojim redovnim tokom.

Dukić je optužen da je zajedno sa bokserom Markom Čolićem (33) iz Banjaluke pokušao da ubije novinara Kovačevića (38).

Ranije je na današnjem suđenju Dukiću u Okružnom sudu u Banjaluci sudsko vijeće je isključilo javnost sa ročišta za razmatranje sporazuma. Nije saopšteno pod kojim uslovima je sporazum potpisan niti na koju kaznu je pristao optuženi.

Optužnica Dukića tereti da je pokušao da ubije Kovačevića 26. avgusta 2018.godine zajedno sa Čolićem, koji je zbog toga pravosnažno osuđen na pet godina zatvora.

Njih dvojica su Kovačevića napali pred njegovom zgradom u naselju Obilićevo u Banjaluci i pretukli metalnim teleskopskim palicama.

Kovačević je zadobio tešku povredu – nagnječenje mozga te više lakših povreda po glavi, usni, uhu, ramenu, natkoljenici i potkoljenici.

Dukić je nakon premlaćivanja novinara pobjegao,a predao se u novembru prošle godine. Njemu je još u jesen 2018. godine određen pritvor.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Poslanici nisu potvrdili povredu vitalnog interesa RS

M.

Tuga u Brčkom: Ukopano sedam žrtava požara

M.

Težak udes kod Doboja

M.

Ostavite komentar