Suđenje Zavadlovu za trostruko ubistvo: Oslobodite me i nominujte za Nobela - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Suđenje Zavadlovu za trostruko ubistvo: Oslobodite me i nominujte za Nobela

Suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubistvo nastavlja se danas u Splitu, a optuženi je iznio svoju odbranu ističući da nije kriv.

Optužnica ga tereti da je 11. januara prošle godine krenuo u ubilački pohod u samom centru Splita, na Šperunu i Velom Varošu, naoružan kalašnjikovim te je iz bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog kruga koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega lično, hicima likvidirao Marina Bobana, Juricu Torlaka te Marina Ožića Paića.

Suđenje Zavadlavu je započelo u 9 časova. Uvela su ga trojica pravosudnih policajaca iz zatvora u Gospiću, a ponovno na suđenju nosi pancirku, javlja Slobodna Dalmacija.

“Ja ne vidim sebe na mjestu događaja. Ja to nisam napravio, u vrijeme događaja sam bio na moru. Uhapšen sam na osnovu nečije insinuacije. U postupku nije dokazano da bih ja baš bio osoba koja je pucala.S prijateljima i poznanicima sam prepričavao i komentirao njihovo agresivno ponašanje. Meni je žao što živimo u društvu gdje se događaju ovakve stvari. Želim da se iz ovog slučaja izvuče poruka kako se ovakve stvari više ne bi događale. Želio bih da institucije rade svoje posao. Dosta puta sam čuo da su bile fizički napadane od strane onih trojice stradali jer su bili na glasu kao neprilagođene osobe i nasilnici. Nisam kriv, tražim da me se oslobodi od optužbe i nominira za Nobelovu nagradu za mir. Dok su psihijatri još bili ovdje, rekao sam da se ne slažem s njima i procjenom. Što se tiče nezakonitog posjedovanja oružja, tu je dosta stvari ostalo neutvrđeno. Kad dođem doma, vjerojatno ću se sjetiti još nečega”, rekao je Zavadlov na suđenju.

Danas objavljeno

Britanski premijer objavio nove mjere zbog Omikron varijante

V.R.

Obračuna narko-kartela u Meksiku, osmoro mrtvih

V.R.

Treća žrtva nezapamćene oluje koja je pogodila Veliku Britaniju

V.R.

Ostavite komentar