SUĐENJE ZA UBISTVO SLAVIŠE KRUNIĆA: Na puškama nađen DNK Đukanovića i Kovačevića - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

SUĐENJE ZA UBISTVO SLAVIŠE KRUNIĆA: Na puškama nađen DNK Đukanovića i Kovačevića

DNK tragovi optuženog Benedija Đukanovića i ubijenog Željka Kovačevića pronađeni su na puškama i okviru koji su korišteni u likvidaciji banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, te ranjavanje Gorana Ilića u Glamočanima kod Laktaša.

To je utvrđeno vještačenjem koje je uradio Dušan Keckarević, molekuralni biolog iz Beograda, koji je svoj nalaz prezentovao na nastavku suđenja.

U ovom slučaju optuženi su još i Emilio Baldo, te nekadašnji radnik “Sektor sekjuriti” Banjaluka Rodoljub Gajić koji je imao ulogu pomagača.

Keckarević je u sudnici pojasnio da je tragove s oružja i čaura upoređivao sa DNK profilima koje mu je tužilaštvo dostavilo.

–Poređenjem je utvrđeno da je Kovačević ostavio čist trag na okviru i jednoj od pušaka. Đukanovićevi tragovi su nađeni na kundaku i povlakaču za repetiranje na drugoj pušci. Njegov biološki tragovi nađen je i na drvenom rukohvatu puške i gasnom cilindru – rekao je Keckarević.

Odbrana prigovorila vještačenju

Branioci optuženih prigovorili su veštačanju navodeći da je Keckarević koristio DNK profil optuženih iz nekog drugog predmeta, što smatraju nezakonitim. Tvrde i da nije ispoštovao zakonske procedure pri vještačenju.

Krunić i Pavlović izrešetani su iz automatskih pušaka 22. aprila 2019. godine na putu za vikendicu u Glamočanima, u kojoj je porodica Krunić boravila zbog renoviranja stana. U pucnjavi je ranjen Krunićev vozač Goran Ilić, a u razmjeni vatre ubijen je i jedan od napadača Željko Kovačević.

Tužilaštvo je odustalo od izvođenja vještačenja koje je uradio genetičar Zoran Obradović. Radi se o poređenju DNK profila Emilija Balde i Rodoljuba Gajića sa tragovima nađenim na oružju, kao i vještačenju tragova iz Baldovog vozila. Branioci ta vještačenja smatraju bitnim pa će tražiti da direktno ispitaju vještaka, piše Avaz.

Foto: Srpskainfo/Screenshot
Autor: Srpskainfo

Danas objavljeno

Šteta od požara na objektima u Šekovićima veća od 200.000 KM

D

Profesor veterine u Zagrebu suspendovan zbog seksualnog zlostavljanja

D

Podgoričanin prodao kćerku za 20.000 evra

D

Ostavite komentar