28. Oktobra 2020.

Suđenje za ubistvo Krunića: Tragovi baruta na licu, rukama i odjeći Balde

Big Portal

To je u banjalučkom Okružnom sudu potvrdila vještak Biljana Vasić Dakić na suđenju Baldi, Benediju Đukanoviću i Rodoljubu Gajić, optuženima u slučaju ubistva Krunića i njegovog radnika Žarka Pavlovića (38) te za pokušaj ubistva Gorana Ilića.

Tragovi barutnih čestica pronađeni su na Kovačevićevoj jakni i patikama, dok su trenerka i donji veš bili natopljeni krvlju te nisu mogli utvrditi prisustvo.

Osim toga, prilikom vještačenja Baldovih odjevnih predmeta, na jakni, majici, duksu, patikama i donjem dijelu trenerke takođe su pronađene barutne čestice.

Na pitanje da li je sigurna da se radi o česticama koje potiču od baruta vještak Vasić-Dakić rekla je da je sigurna u to jer se kako je navela, one drugačije manifestuju tokom hemijske analize u odnosu na druge i u pojavnom obliku karkteristična je njihova razlika.

Đukanovićev advokat Tatjana Savić rekla je da vještačenje odnosno metoda koju je vještak koristila nepouzdana, i ne koristi se u svijetu, a ostali branioci pridružili su se njenom prigovoru.

Pred sudom je trebalo da svjedoči i sudski vještak Gregor Kovač, ali je on nije pojavio zbog pandemije virusom korona jer nije mogao da dođe iz Slovenije.

Njegovo saslušanje zakazano je za 18. novembar putem video linka ako se do tada steknu sve saglasnosti i ispune tehnični uslovi.

Vješatak iz Celja trebalo bi da uporedi oduzete automobile sa vozilom sa video snimka nadzornih kamera za koje tužilaštvo tvrdi da je koristio jedan osumnjičeni.

Podsjećamo, Krunić i Pavlović ubijeni su 22. aprila prošle godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša.

Tada je ranjen Ilić, a u razmjeni vatre ubijen je Željko Kovačević, koji je označen kao jedan od napadača.

Optužnica Đukanovića i Baldu tereti da su zajedno sa Kovačevićem organizovali i pripremili zločin.

Rodoljuba Gajića, Krunićevog radnika i člana ličnog obezbjeđenja njegove supruge i djece, terete za pomaganje ubistva jer je Kovačeviću odao informacije o kretanju svog gazde i obezbjeđenja.

Prema optužnici ubistvo su izvršili Đukanović i Kovačević, koji su ispalili najmanje 36 hitaca na automobil u kojem se nalazio Krunić, dok je Baldo bio osmatrač.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare