Suđenje za nesreću u kojoj je poginuo Šaban Šaulić - BIGportal.ba
Ex Yu

Suđenje za nesreću u kojoj je poginuo Šaban Šaulić

Suđenje turskom državljaninu Alsinu Leventu, optuženom da je 17. februara 2019. skrivio saobraćajnu nesreću nedaleko od grada Giterslou, u severozapadnom delu Nemačke, u kojoj su poginuli pevač narodne muzike Šaban Šaulić i klavijaturista Mirsad Kerić, dok je Slobodan Boban Stojadinović teže povređen, zakazano je za 20. januar 2022. godine.

Kako prenose nemački portali, proces će biti zatvoren za javnost i odvijaće se pod specijalnim merama obezbeđenja, kako u samoj sudnici, tako i izvan zgrade suda.

– Zbog velikog interesovanja javnosti, ali i situacije sa pandemijom virusa korona, izričito će biti zabranjena svaka vrsta okupljanja, a ulazak u sudnicu će biti omogućen samo oštećenima, odnosno članovima porodice – izjavila je Silke Bergsterman, portparol Okružnog suda u Giterslou.

Suđenje za nesreću u kojoj je poginuo Šaban Šaulić

– Kako je početak suđenja do sada odlagan više puta zbog situacije sa pandemijom, očekuje se da u ekspresnom roku budu izneti svi dokazi i da presuda bude donesena najkasnije do proleća sledeće godine.

Podsetimo, do nesreće je došlo kada se Šaulić sa saradnicima vraćao sa koncerta u Bilfeldu. Na njihovo vozilo naleteo je automobil “mazda 6” kojim je upravljao Levent.

Pored toga što je, kako se tvrdi, vozio bez dozvole, Levent je bio i pod uticajem alkohola. Utvrđeno je da je vozio brzinom od 160 kilometara na sat, na mestu gde je u tom trenutku bilo dozvoljeno 80.

(Novosti)

Danas objavljeno

“Ugasilo se još jedno svjetlo mog detinjstva”: Poznati se opraštaju od Minje, region u suzama

Zeljka

Sofija Milošević u kombinaciji koja je idealna za jesenje dane

Vanja A

Milijev advokat: Ceca duguje stotine hiljada eura

Vanja A

Ostavite komentar