26. Aprila 2022.

Suđenje Džoni Dep i Amber Herd: Poruke o spaljivanju i davljenju inspirisane skečom

Big Portal

Američki glumac Džoni Dep rekao je na suđenju da su SMS poruke koje je slao o spaljivanju i utapanju bivše supruge Amber Herd bile samo šale zasnovane na skeču popularne britanske komedije Monti Pajton.

Svedočeći u ponedeljak pred sudom u Virdžiniji, glumac je rekao da se “stidi” poruka i da je samo pokušavao da bude duhovit.

Dep (58) je tužio Herd (36) zbog ranijeg autorskog članka u Vašington postu u kojem je sebe opisala kao žrtvu nasilja u porodici.

On negira bilo kakvu krivicu i traži odštetu od 50 miliona dolara.

Amber Herd je podnela protivtužbu tražeći odštetu 100 miliona dolara.

Tokom poslednjeg ročišta, Dep je odgovarao na pitanja o razmeni SMS poruka sa britanskim glumcem Polom Betanijem iz 2013.

“Hajde da je spalimo”, napisao je Dep.

“Hajde da je udavimo pre nego što je spalimo”, galsila je naredna rečenica.

Dao je još jedan sličan predlog da se “uveri da je mrtva”.

Upitan o porukama na sudu, Dep je rekao da su poruke “preslikane” iz Monti Pajtonovog skeča o spaljivanju i davljenju veštica.

“Svi smo to gledali kada smo bili deca – to je samo bezazlen i apstraktan humor”, rekao je on.

Tokom unakrsnog ispitivanja, Dep je tvrdio da ga je Herd krivo prikazala kao nasilnika u porodici.

Porotnici su čuli niz audio snimaka razgovora bivših partnera.

Moglo se čuti kako Dep brutalno vređa suprugu i izgovara niz nepristojnih reči.

U razmeni uvreda, Herd urla na Depa i govori mu da “cigarete gasi na nekom drugom”.

Moglo je i da se čuje kako Dep vređa Herd zbog njene težine.

Glumac je pravio grimase dok su emitovani snimci, dok se činilo da Herd zadržava suze.

Advokati Amber Herd još jednom su se usredsredili na Depovu istoriju upotrebe supstanci, tvrdeći da je bio nasilan posle konzumiranja alkohola i droga.

Dep je uzvratio: “Ako je neko imao problem u vezi sa mojim opijanjem, u bilo kom trenutku u mom životu, to sam bio ja. Jedina osoba koju sam bilo kada zlostavljao sam ja.”

S vremena na vreme, Dep je izgledao vidno uznemiren pitanjima, povremeno se brecnuvši na Džeja Bendžamina Rotenborna, advokata Amber Herd.

Rotenborn je citirao niz negativnih članaka o Depu, od kojih neki datiraju iz 2014. godine, pokušavajući da pokaže da je šteta njegovoj reputaciji i njegovoj karijeri naneta godinama pre nego što je Herd javno optužila Depa za zlostavljanje.

“Sve su ovo senzacionalni tekstovi. Sve je to đubre”, odgovorio je Dep.

U središtu slučaja je članak Amber Herd iz 2018. u Vašington postu, gde ona sebe opisuje kao “javnu ličnost koja je pretrpela zlostavljanje u porodici”.

Dep kaže da je članak – u kojem se on ne pominje imenom – klevetnički i da je negativno uticao na njegovu karijeru.

Na suđenju, Depovi advokati su tvrdili da je zapravo Herd bila agresivna u vezi i da je predstavila sebe kao žrtvu da bi imala koristi u daljoj glumačkoj karijeri.

Ranije je porota saslušala dokaze koje je iznela psihoterapeutkinja bivšeg para, navodeći kako su Dep i Herd učestvovali u “međusobnom zlostavljanju”, kao i od medicinskih radnika koji su lečili Depa dok se “skidao” sa opijata.

Nekoliko svedoka poznatih javnosti, među kojima biznismen Ilon Mask i glumci Džejms Franko i Pol Betani, trebalčo bi da se pojave u svojstvu svedoka u kasnijem delu suđenja, za koje se očekuje da će trajati još najmanje mesec dana.Izvor: BBC News na srpskom

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare