Suđenje 7. jula: Nova bitka za pravdu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Suđenje 7. jula: Nova bitka za pravdu

Muriz Memić, otac mladića Dženana koji je stradao 2016 godine Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine pozvao je na održavanje ročišta 7. jula ove godine, a u predmetu koji se nakon obaranja dvije oslobađajuće presude vodi protiv Bekrije i Ljube Seferovića.

Naime, radi se o optužnici Tužilaštva Kantona Sarajevo, a za koju porodica Memić od početka tvrdi da je “lažna i podmetnuta te da se iz dokaza jasno i nedvosmisleno vidi da Dženan nije zadobio smrtonosne povrede izazvane saobraćajnom nesrećom, nego da je ubijen”.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, odnosno postupajući tužilac Ćazim Hasanspahić otvorio je istragu u slučaju stradanja mladića Dženana Memića.

Inače, otvaranje ove istrage izazvalo je veliku buru u javnosti, a za sada su uhapšeni i pritvoreni Zijad Mutap, otac Alise Mutap koja je sa Dženanom kobne noći bila u Velikoj Aleji kada je on teško povrijeđen, te policajci Hasan Dupovac i Josip Barić, piše Avaz.

Tužilaštvo je na ročištima za određivanje i produživanje pritvora u više navrata naglasilo da se u ovom slučaju radi o organizovanom kriminalu te da na namjerava proširiti istragu na još osumnjičenih.

(Avaz)

Danas objavljeno

Osam preminulih u Srpskoj, zaražene još 103 osobe

V.R.

Završena obdukcija šest nastradalih u požaru u Brčkom

V.R.

NATO otvorio aerodrom u Letoniji, na granici sa Rusijom

V.R.

Ostavite komentar