"Sudijska trojka u Podgorici nas je iskasapila" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Sudijska trojka u Podgorici nas je iskasapila”

Đorđije Pavićević predsednik Mornara optužio je sudije u ABA ligi da su iskasapile njegov tim.

Mnogo je tenzija u poslednje vreme u regionu kada pričamo o košarci.

Sada je sudije optužio i prvi čovek Mornara Đorđije Pavićević.

„Zbog mira u kući, kako se to kod nas kaže, zatim rukovodećih ljudi ABA llige koji su krenuli da rade dobar posao kako bi liga bila onakva kakvu svi želimo i želje da ničim ne natrunim finalnu seriju plej-ofa, nisam hteo da reagujem posle naših utakmica protiv Budućnosti. Sada mogu, hladne glave, da otvorim dušu“, počeo je Pavićević u obraćanju putem klupskog sajta, a onda osuo rafal:

“Budite sigurni da više nikad neću dozvoliti da nam sudije određuju domete u ABA ligi i postavljaju granice dokle je dovoljno da se Mornar prostre. U prvom meču plej-ofa u Podgorici sudijska trojka Javor, Oberknežević i Jovčić nas je iskasapila. U jednom momentu u trećoj četvrtini odnos ličnih grešaka bio je 10 prema 26! To je i logično jer je svima poznato da smo mi ekipa koja svoju igru bazira na tvrdoj odbrani. Nismo pravili napadačku nego odbrambenu ekipu, sa željom da pobeđujemo čvrstom odbranom, nikako napadom. U rovovskoj borbi je budućnost košarke, a ne u atraktivnim potezima i poenima. Naravno, ironičan sam“.

Pavićević tvrdi da su konkurenti u ABA ligi imali domaćinsko suđenje kada se igralo na njihovom parketu. Osim Mornara.

“Drugi meč u Baru razlikuje se od svih odigranih u ovogodišnjem plej-ofu. To je jedina utakmica u kojem je sudijska trojka, bolje reći dvojka, zaštitila gostujuću ekipu tako da domaća nije bila u mogućnosti da odigra kako zna i eventualno izbori majstoricu. Odlučili su da sude ravnopravno. Na štetu domaćina. Paradoksalna formulacija ali je tako bilo. Prvi i jedini put u ovom plej-ofu. I o ovoj utakmici odnos faulova dovoljno govori. Da ne budem pogrešno shvaćen: Ničim ne umanjujem pobedu Budućnosti, ali da smo imali korektno suđenje i ta utakmica bi, kao i sve ostale ove sezone između dva naša kluba, bila do kraja neizvesna. To je sigurno. Sudije jedine u ABA ligi, pored njenog rukovodstva i zaposlenih u administraciji, dobijaju novac za svoj posao, a mi moramo, kako znamo, da nabavljamo novac kako bismo održali klub u ligi i na željenom nivou. Sudije će morati, napokon, da shvate da oni nisu glavni u ABA ligi. Svim srcem ću nastojati da ih svedem na mesto koje im pripada, važno mesto, u svakom slučaju, ali daleko od toga da je glavno”.

Danas objavljeno

“Jokić može da postane jedan od najboljih ikada, ali…”

Vanja A

Otkaz zbog podrške Đokoviću – Nadalov uticaj?

Zeljka

Cicipas u petoj brzini do polufinala

Zeljka

Ostavite komentar