Sudija Perić traži izuzeće u predmetu "Respiratori" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Sudija Perić traži izuzeće u predmetu “Respiratori”

Sudija Suda Bosne i Hercegovine Branko Perić je zatražio izuzeće u predmetu “Respiratori”, potvrdio je za Klix.ba sudija Perić.

Kratko nam je kazao da ga u obavljanju sudijske dužnosti spriječava “medijski terorizam”.

Predsjedniku Suda Bosne i Hercegovine Ranku Debevcu je podnio zahtjev za izuzeće, ali konačna odluka o eventualnom izuzeću nije na predsjedniku Suda Bosne i Hercegovine.

Naime, shodno zakonodavstvu, predsjednik Suda Bosne i Hercegovine ga nije imenovao u ovom predmetu, tako da ga i ne može ni izuzeti.

Izgledno je da će konačnu odluku donijeti Opšta sjednica.

Perić je zatražio izuzeće nakon što je 24. novembra objavio oslobađajuću presudu svim optuženima u predmetu “Dženan Memić”.

Osim Perića, u sudskom vijeću u ovom predmetu bili su Nenad Šeleda i Izo Tankić. Međutim, Perić, kao nekoga ko je pročitao prvostepenu presudu, oštro je kritikovan od onih koji su nezadovoljni presudom.

Perić je do sada bio i u sudskom vijeću u predmetu “Respiratori” za kojeg također postoji veliki interes javnosti.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić (SDA), ministrica finansija FBiH Jelka Milićević (HDZ), suspendovani direktor entitetske civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik kompanije “Srebrena malina” Fikret Hodžić optuženi su za nezakonitu kupovinu 100 respiratora kineskog proizvođača za 10 miliona KM.

(Klix)

Danas objavljeno

Panika: Rusi podigli MiG-31K

M.

Orkanska bura prevrnula turistički brod kod Tivta

M.

Amerika oborila navodni kineski špijunski balon

M.

Ostavite komentar