Sud u Lozani odbio žalbu Sitija, UEFA sad može da ih kazni - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Sud u Lozani odbio žalbu Sitija, UEFA sad može da ih kazni

Sud za sportsku arbitražu u Lozani ocenio je inicijativu Mančester sitija da se stopira slučaj o njihovom kršenju finansijskog fer-pleja, kao “neprihvatljivu”.

Siti se žalio sudskim organima da finansijsko Klupsko kontrolno telo UEFA (CFCB) nije imalo pravo da pokrene slučaj protiv njih, ali sud to nije uvažio.

Iz Lozane je poslato objašnjenje da CFCB nije još odredio kakva bi kazna trebalo da bude primenjena ukoliko se utvrdi krivica kluba sa “Etihada” i da zahtev Sitija nema smisla.

Žalba protiv odluke saveza, asocijacije ili sportskog tela može se podneti CAS, ako je podnosilac žalbe iscrpeo sve pravne lekove koji su mu bili dostupni pre toga, u skladu sa statutima ili propisima tog zakonskog tela. Sada to nije bio slučaj”, navodi se u saopštenju.

Siti će se sada morati da sačeka kraj istrage, posle čega će se suočiti sa presudom UEFA. Klub će imati pravo žalbe na svaku odluku koja bude donesena.

Ukoliko kontrolno telo utvrdi da je Siti prekršio pravila, klub iz Mančestera bi mogao biti kažnjen čak i zabranom takmičenja u Ligi šampiona.

UEFA je prethodno pokrenula istragu protiv “građana” pošto je nemački magazin “Špigl” objavio dokumente u kojima se vidi kako je Siti “naduvao” multimilionske sponzorske ugovore, kako bi zavarao čelnike UEFA.

U izveštajima se tvrdi da su čelnici Sitija to uradili svesno kako bi ispunili zahteve o finansijskom fer-pleju, što na Etihadu demantuju.

Siti je prethodno 2014. godine kažnjen sa 49 miliona funti takođe zbog kršenja istih pravila.

Danas objavljeno

Neviđeni haos u reprezentaciji protiv koje Srbija igra na Evrobasketu

Vanja A

Osaka se povrijedila, pod upitnikom nastup na US Openu

Vanja A

Voriorsi se zahvalili Bjelici: Jednom ratnik, uvijek ratnik

Vanja A

Ostavite komentar