Sud potvrdio optužnicu protiv doktora Golića - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Sud potvrdio optužnicu protiv doktora Golića

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv poznatog banjalučkog doktora Darka Golića zbog krivičnog djela polno uznemiravanje, saznaje Srpskainfo.

Izvor iz banjalučkog tužilaštva otkrio je da su rezultati istrage potvrdili postojanje osnovane sumnje da je doktor Golić počinio krivično djelo nad pacijentom M.Đ. koji je u UKC Republike Srpske ležao nakon teške saobraćajne nesreće.

– Vještačenjem u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske utvrđeno je da je DNK osumnjičenog Golića pronađen na više uzoraka i to na pacijentu M.Đ, zatim na posteljini oštećenog, njegovim naočarama, kao i na pelenama za presvlačenje odraslih – otkrio je izvor iz tužilaštva.

Banjalučko tužilaštvo navodi da na osnovu svih prikupljenih dokaza proizlazi da je 19. januara prošle godine u vremenskom periodu od 19 do 22 časa osumnjičeni doktor Golić kao načelnik Klinike za anesteziologiju, reumatologiju, intenzivnu medicinu i terapiju bola UKC RS u Banjaluci, kao ordinirajući doktor pacijenta M.Đ, u cilju zadovoljavanja polnih strasti ljubio oštećenog u predjelu lica u čemu je zatečen od strane medicinskog osoblja – medicinskih sestara i brata Klinike.

Jevto Janković, advokat Darka Golića, izjavio je za Srpskainfo da se radi o „nemogućem slučaju“.

– To vidi onaj ko pročita optužnicu, jer ovaj čovjek (oštećeni op.a.) ništa ne zna i sve će zavisiti od vještaka, ali od stručnog vještaka, ne naručenog, kao što je slučaj u našem pravosudnom sistemu koji je dno dna – naveo je Janković.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

Ursula fon der Lejen “traži” dodatna istraživanja: Evropa zna dovoljno o omikron varijanti da bude zabrinuta

M.

Podrška Putina i Rusije

M.

Naoružani muškarac ispred sjedišta UN-a se mirno predao policiji

M.

Ostavite komentar