Sud odlučio! Toni Cetinski nije kriv za smrt čovjeka - BIGportal.ba
Ex Yu

Sud odlučio! Toni Cetinski nije kriv za smrt čovjeka

Na sudu u Pazinu u utorak je sudija Tanja Prenc Kanis izrekla oslobađajuću presudu za pop pjevača Tonija Cetinskog koji je u novembru 2017. godine učestvovao u nesreći u kojoj je smrtno stradao 62-godišnji Ibrahim Kevljanin.

Očekivana je ta odluka sudije koja je ovaj proces započela prije nepuna četiri mjeseca.

Očekivana, prije svega zbog svih okolnosti nesreće, a ne zbog toga jer je riječ o popularnom pjevaču u regiji.

Naime, do nesreće je došlo u Pustoj ulici gdje se brzina automobilom, u djelu gdje je nesretni Braco sa 3,7 promila alkohola u krvi ležao na ulici, ne može razviti do 33 km/h kao što se to spominjalo.

https://www.instagram.com/p/BxzoZzYBN_j/

Od samog početka sudskog procesa, po društvenim mrežama kružili su razni komentari i napadi na Cetinskog tvrdeći kako će pjevač, zbog svoje popularnosti biti oslobođen, a svi koji su i jednom u životu vozili tom ulicom znaju da je presuda realna i očekivana.

Treba pohvaliti i rad Suda koji je u svega 3 mjeseca i 15-ak dana, ispitao sve svjedoke i stručnjake i tek tada donio sudsku odluku, čime pokazuju kako bi pravosuđe u Hrvatskoj zapravo trebalo funkcionisati, no nažalost daleko je od toga. Čast i pohvala izuzecima!

– Ono što ću cijeli život pamtiti, je nemoć i žal, što sam bio učesnik nesreće, koju nisam mogao izbjeći, što je sada i sud potvrdio. Najviše boli trenutak u kojem nisam mogao pomoći čovjeku i to će me zauvijek boljeti. Zahvaljujem se svima koji su od početka bili uz mene, jer teško je živjeti s time, to ne želim da se dogodi nikome. Pa ni onima koji su me osudili unaprijed – rekao je Toni posle presude.

Star/Instagram

Danas objavljeno

Bora Đorđević postao počasni građanin Čačka

Vanja A

Bajaga otkrio koja greška se krije u legendarnoj pjesmi “Tamara”

Vanja A

“Žao mi je, kasniš”

Vanja A

Ostavite komentar