Sud odbio zahtjev opštine Djakovica da Dragica Gašić napusti svoj stan u tom gradu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Sud odbio zahtjev opštine Djakovica da Dragica Gašić napusti svoj stan u tom gradu

Osnovni sud u Djakovici odbio je kao neosnovan zahtev lokalne samouprave u tom gradu da Dragici Gašić bude uskraćeno pravo da boravi, koristi ili privremeno živi u njenom stanu u koji se vratila sredinom juna meseca ove godine.

Kako je javila RTS, sudija u predmetu Maljsor Krueziu, je nakon održanog ročišta 9. avgusta u vezi sa predlogom za izricanje mere bezbednosti i saslušanja strana u postupku, odbio kao neosnovan predlog tužioca – Opštine Djakovica, kojim je traženo da se tuženoj, D.G., „zabrani da lično boravi – koristi ili živi u stanu, da ga ne renovira, i da ne vrši promene u stanu koji je predmet spora“.

Osnovni sud u Djakovici je u saopštenju naveo da je predlog Opštine Djakovica, koji je odbijen, sadržao i zahtev „da se stan ostavi na korišćenje vlasniku, opštini“.

Osnovni sud u Djakovici navodi da je nakon analize i ocene dokaza došao do zaključka da je izricanje mere bezbednosti u ovoj fazi postupka neosnovano i nepotrebno, kao i da će postupak po zahtevu Opštine Djakovica biti nastavljen u redovnom parničnom postupku.

Opština Djakovica podnela je krajem juna tužbu Osnovnom sudu u tom gradu, putem koje je tražila da se Dragici Gašić „poništi ugovor o izdavanju stana sa zahtevom za privremenu meru“.

Dragica Gašić je prva osoba srpske nacionalnosti koja se vratila u taj grad posle 1999. godine.

Od sredine juna Dragica se ne nalazi u stanu koji joj je vraćen na korišćenje nakon što su osobe koje su u njemu godinama nelegalno boravile iseljene.

(Beta)

Danas objavljeno

Bajden uveo prve sankcije za korupciju na zapadnom Balkanu

M.

Ako ne postoji visoki predstavnik, ne postoji ni OHR

M.

Ambasada Rusije: Nismo učestvovali na sjednici PIK-a, ne priznajemo Šmita

M.

Ostavite komentar