SUD DONIO RJEŠENJE Stranka “Pokret pravde” formalno počela sa radom - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

SUD DONIO RJEŠENJE Stranka “Pokret pravde” formalno počela sa radom

Nova politička stranka Pokret Pravde dobila je rješenje Osnovnog suda Banjaluka kojim se odobrava upis ove stranke u registar političkih organizacija. Ovime je stranka i formalno počela sa radom.

U rješenju se navodi da su osnovni ciljevi stranke afirmisati i razvijati građanska prava i slobode, parlamentarnu demokratiju, vladavinu prava, zaštitu i ostvarenje zakonskih prava boraca, porodica poginulih boraca, vojnih invalida, socijalno ugroženih i drugih društvenih grupa i slojeva, rodnu jednakost i suprotstavljanje diskriminaciji ljudi zbog različitosti po polu, rodu ili bilo kojem drugom svojstvu po kojem se razliku od “većine”, bila ona politička, demografska ili neka druga, prenosi Klix.

Stranku su osnovali članovi grupe Pravda za Davida koji su kazali da su se na ovaj korak odlučili jer su iscrpili sve druge metode borbe.

Na čelu stranke je Ozren Perduv, a potpredsjednici su Milica Ubavić, Predrag Marić i Suad Ahmetović.

Najavili su učešće u lokalnim izborima koji će biti održani ove godine.

– Dugoročni cilj jeste da pred parlamentarne izbore stvorimo narodni pokret koji će imati moć da u pravom smislu riječi oslobodi institucije policije i pravosuđa i na taj način omogući pravdu i jednakost pred zakonom za sve. Bez prava i pravde ovo društvo nema nikakve šanse za bilo kakvim napretkom. To je svima jasno. Nas ne interesuju funkcije, direktorske pozicije, upravni odbori i sav taj ‘izborni plijen’ kako to drugi dosadašnji učesnici izbornog procesa vole da kažu. Svima koji žele iskreno da pomognu i doprinesu našoj zajednici vrata su širom otvorena. Zajedno do konačne pobjede – poručio je ranije Perduv.

Osnivanje stranke najavio je Davor Dragičević, otac Davida čije ubistvo nije riješeno ni nakon dvije godine.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Prištinska policija: Narednih dana veće prisustvo na sjeveru KiM

M.

Veliki požar u tržnom centru u Pomoskovlju, jedna žrtva

M.

Sveti Alimpije Stolpnik – u postu i molitvi na stubu proveo više od pola vijeka

M.

1 Komentar

pravda 6 Februara, 2020 at 5:31 pm

Imate podrsku. Nemojte biti kao ostali i iznevjeriti nas.

Odgovori

Ostavite komentar