Republika Srpska / BiH Vijesti

SUD DONIO ODLUKU: Govedarica, Trivićeva i Stanivuković nisu organizovali skup na trgu

Narodni poslanici PDP Jelena Trivić i Draško Stanivuković, kao i biviši predsjednik SDS Vukota Govedarica nisi odgovorni za organizovanje skupa na Trgu Krajine u Banjaluci koji je održan 14. oktobara 2018. godine.

Odlučio je ovo Osnovni sud u Banjaluci, nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo prekršajni postupak protv navedenih osoba.

Iz MUP Republike Srpske ranije su objasnili da su osumnjičeni putem društvenih mreža pozvali građane da se pridruže skupu na kojem se govorilo o krađi na izborima i neotkrivanju ubica Davida Dragičevića.

– Ovo je već deseti prekršaj za koji se teretim, a za koji sud kaže da nema nikakve odgovornosti. Ovo je dokaz da je to što radi ministar Lukača progon neistomišljenika – rekao je Stanivuković.

Kaže da je oslobođen i u slučaju Čelinac, Toplana, u slučaju nezaposlane majke, kao i za proteste srednjoškolaca.

Ослобођени одговорности у поступку да смо организовали јавни скуп 14.10.2018. године. Сав бесмисао поступка је у томе…

Gepostet von Jelena Trivic am Mittwoch, 29. Januar 2020

– Iako sam oslobođen, vrijeme koje sam proveo „zatvoren u sudnici“ je izgubljeno i za to vrijeme nisam mogao da radim ono zbog čega me je narod izabrao – rekao je Stanivuković, dodajući da tužbe protiv njega nemaju nikakvog smisla, već samo za cilj imaju da spriječe da ovo što rade rade na ovaj način.

Narodna poslanica Jelena Trivić, istakla je da, iako je presuda oslobađajuća, to nije nikakva satisfakcija za činjenicu da se u sličnim postupcima sudi svima osim ubicama mladića Davida i odgovornim za sramnu pres konferenciju.

– Vjerujem da će institucije, prije svega MUP Republike Srpske jednog dana biti oslobođen političkog pritiska i političkih stega koje je stavila nakaradna vlast svima koji drugačije misle – poručila je ona.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Vanredno stanje čeka potvrdu Vijeća naroda RS

M.

Prva žrtva virusa korona u Srpskoj

M.

Zabilježen 21 novi slučaj zaraze u FBiH

M.

1 Komentar

Justin 29 Januara, 2020 at 12:27 pm

Hajde sad kontratužba. pa im se malo naspominjite familije.

Odgovori

Ostavite komentar