Sud BiH ukinuo presudu Sadiku Ahmetoviću, naređeno novo suđenje - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Sud BiH ukinuo presudu Sadiku Ahmetoviću, naređeno novo suđenje

Apelaciono vijeće Suda BiH ukinulo je prvostpenu presudu kojom je bivši ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović bio osuđen na šest mjeseci zatvora zbog optužni za zloupotrebu položaja i ovlaštenja.

Sud je ustvari uvažio žalbu Ahmetovićevog advokata i ukinuo prvostepenu presudu od 13.maja i naredio novo suđenje pred Apelacionim vijećem, prenosi “Avaz”.

Ahmetović se optužnicom tereti da je kao ministar bezbjednosti od kraja 2011. do septembra 2012. godine, kako bi pribavio nezakonitu imovinsku korist Adnanu Bektiću, potpisao s njim četiri ugovora o djelu, da bi stvorio privid da on obavlja poslove i zadatke koji se odnose na izradu dokumentacije, prikupljanje podataka, pripremu strateških planova i informacija o stanju sigurnosti u pojedinim oblastima, među kojim su organizovani kriminal, terorizam, javni red i mir, kao i druge poslove iz nadležnosti Ministarstva bezbjednosti BiH.

Istom presudom od Adnana Bektića bilo je naloženo oduzimanje imovinske koristi pribavljene izvršenim krivičnim djelom u iznosu od 7.414,00 KM.

Danas objavljeno

Oružana pljačka banke na Cetinju

M.

Apokalipsa na Bosforu; razorni vjetar rušio zgrade, ima mrtvih

M.

Zapalila kovid hotel

M.

Ostavite komentar