Sud BiH odredio pritvor Nedeljku Lizdeku - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Sud BiH odredio pritvor Nedeljku Lizdeku

Sud BiH odredio je pritvor za Nedeljka Lizdeka, koji se dovodi u vezu sa djelovanjem kriminalne grupe Darka Eleza.

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora Lizdeku, Sud je donio rješenje kojim je u odnosu na osumnjičenog Nedeljka Lizdeka određena mjera pritvora koji može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 18. juna ili do nove odluke Suda, saopšteno je iz Suda BiH.

U saopštenju se navodi da je pritvor određen zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od pet godina ili teža kazna.

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da je hapšenje Lizdeka rezultat operativne akcije koju su, uz nadzor tužioca, sproveli policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na području Istočnog Sarajeva u okviru istrage o djelovanju Elezove organizovane kriminalne grupe.

Lizdek je, između ostalog, osumnjičen da je učestvovao u nezakonitim radnjama otuđenja, nabavljanja i upravljanja motornim vozilom koje su koristili izvršioci teškog ubistva, realizovanog na način mafijaških egzekucija, a koje je počinjeno u maju 2018. godine na području Istočnog Sarajeva.

Danas objavljeno

Dodik: Četvrti delegat u Domu naroda BiH bitan radi zaštite nacionalnih interesa Srpske

Vanja A

Šef srpskog podzemlja sletio u Beograd: Luka Bojović stigao u Srbiju nakon 10 godina

Vanja A

Dačić: Zbog mogućih terorističkih napada izbjegavati putovanje u Tursku, posebno u Ankaru

Vanja A

Ostavite komentar