11. Novembra 2021.

Subaru skinuo veo s modela Solterra EV SUV

Big Portal

Subaru kaže da je „Solterra prvi EV SUV Subarua sposoban za terensku vožnju i korišćenje u svim vremenskim uslovima“.

Solterra počiva na e-SUBARU Global platformi, a reč je o SUV-u koji nudi obilje prostora na zadnjoj klupi i u prtljažniku. Pored toga poseduje dugačku listu naprednih bezbednosnih sistema, uključujući Subaruov simetrični pogon na sve točkove i dodatni klirens.

Soltera za 2023. modelnu godinu će biti dostupna za prodaju sredinom 2022., a inicijalni prikazi su pokazali da izgleda veoma nalik Toyoti bZ4X, koja je nedavno predstavljena. Mada je nova Solterra razvijena u saradnji s Toyotom, ipak se razlikuje od sestrinskog modela po mnogo pitanja.

Solterra je kreirana kao model C segmenta, što znači da su joj direktni rivali primerci kao što su BMW X1 i Audi Q3.

Subaruova reputacija je zacementirana uspesima na reli stazama i „kreiran s ljubavlju“ reklamnom kampanjom, a bez sumnje će Solterra u velikoj meri pozajmiti lekcije generisane iz reli iskustava.

Subaruov novajlija poseduje elektromotor s 204 ks u verziji s prednjim pogonom, dok varijanta s integralnim pogonom isporučuje 218 konja. Po Subaruu, to je dovoljno da Solterra od 0 do 100 km/h ubrza za 8,4, odnosno 7,7 sekundi. Energija dolazi iz baterije od 71,4 kWh, postavljene ispod poda, koja obezbeđuje domet do nekih 500 kilometara kod verzije s prednjim pogonom, odnosno 460 kilometara kada je reč o AWD modelu.

Što se pouzdanosti tiče, Subaru kaže da je 96 odsto svih njegovih vozila i dalje na putevima, što znači da će se Solterra pridužiti porodici dugovečnih automobila.

S prodajom kreće sredinom 2022.

Vrele Gume

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare