Subaru objavio električni trkački auto sa 1073 konjske snage - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Subaru objavio električni trkački auto sa 1073 konjske snage

Subaru je još uvijek nov za EV, ali to ga ne sprečava da otkrije ambicioznije projekte. Proizvođač automobila predstavio je dva konceptna EV na Tokijskom sajmu automobila, uključujući svoj prvi potpuno električni trkački automobil.

Subaru se pridružuje gigantima proizvođačima EV-a

STI E-RA Concept nagoveštava sjajno Subaru-ovo vozilo od 1.073 konjskih snaga, velikom potiskom i pogonom na sve točkove upareno sa jedinstvenim sistemom vektorisanja obrtnog momenta koji maksimizira prianjanje i stabilnost. Dok je baterija od 60 kWh relativno mala, Subaru je uveren da E-RA može napredovati na stazi. To nije brzo vozilo kao VW-ov ID.R, ali je po udobnosti ispred drumskih automobila kao što je Tesla-in Model S Plaid. Kompanija planira da testira E-RA na japanskim trkačkim stazama kasnije ove godine.

Brend je takođe predstavio Solterra STI Concept koji je sportskija verzija predstojećeg krosovera. Kompanija je ozbiljna po pitanju električnih vozila i veruje da može da proizvodi automobile visokih performansi. Izazov je prevesti naučene lekcije iz ovakvih koncepata na obična vozila. Subaru kasni sa EV u poređenju čak i sa aktuelnim kompanijama kao što su VW, Mercedes i GM, i možda će morati brzo da napreduje ako želi da se suprotstavi svojim konkurentima.

Izvor: PCPress / Engadget

Danas objavljeno

Kao nov: Prodaje se Mustang iz 1995. godine

Zeljka

Lada nastavlja proizvodnju – oprema kao prije 40 godina

Zeljka

Dizelgejt: Tužili Volkswagen dobili 226 miliona evra

Zeljka

Ostavite komentar