Stvari se pokreću u istrazi ubistva Davida Dragičevića - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Stvari se pokreću u istrazi ubistva Davida Dragičevića

Državno tužilaštvo preuzelo je istragu o smrti mladog banjalučanina Davida Dragičevića prije par mjeseci, a njegova porodica se od momenta proglašenja njegove smrti bori da dokaže da je ubijen te da su u zataškavanju zločina učestvovali visokopozicionirani pripadnici MUP-a Republike Srpske i banjalučkog tužilaštva, saznaje portal “Avaza”

Ifet Feraget, advokat porodice Dragičević danas je bio na sastanku u Tužilaštvu BiH s kojeg je izašao jako optimističan, jer kako nam je kazao „stvrati se polako pokreću“.

-U skladu sa nedavnim obećanjem glavne državne tužiteljke gospođe Gordane Tadić danas sam, kao punomoćnik gospođe Suzane Radanović i gospodina Davora Dragičevića, u Tužilaštvu BiH održao prvi radni sastanak sa postupajućim tužiocem i saradnicima u Davidovom predmetu radi informisanja o trenutnim aktivnostima. Mogu reći da sam ohrabren njihovim profesionalizmom i predanošću – pojasnio je Feraget.

Inače, Državno tužilaštvo odlučilo je preuzeti istragu o Davidovoj smrti nakon što tamošnje tužitlaštvo tri godine nije napravilo nijedan ozbiljniji korak da se rasvijetli slučaj, koji je doveo i do velikih protesta u Banjaluci.

Podsjećamo da je David Dragičević (21) pronađen mrtav na ušću rječice Crkvene u Vrbas 18. marta 2018.

Policija je odmah objavila kako je on smrtno stradao kada je upao u korito rijeke te se ugušio, no postupno su isplivale na površinu brojne nelogičnosti koje su te tvrdnje dovele u pitanje.

Davidovi roditelji tvrdili su kako je njihov sin ubijen, a da policija i vlast Republike Srpske to pokušavaju prikriti štiteći počinioce i nalogodavce.

Davidov otac i majka nakon toga su se sklonili u Austriju, a tamo su prenijeli i posmrtne ostatke svog sina, no nisu odustali od zahtjeva da se otkrije istina o tome kako je on nastradao.

Okružno tužilaštvo u Banjaluci je prekvalifikovalo Davidovu smrt od nesretnog slučaja u krivično djelo ubistva, ali niko nije procesuiran.

(Avaz)

Danas objavljeno

Zapadni Balkan: Najniže penzije u BiH i Srbiji

M.

Patrijarh Porfirije: Dolazak u Republiku Srpsku je veliki blagoslov

M.

Turska protjeruje deset ambasadora: Na “udaru” i izaslanici Amerike, Njemačke i Francuske

M.

Ostavite komentar