Stujardesa zaražena koronavirusom, letela između Seula i Los Anđelesa - BIGportal.ba
Saopštenje za medije Vijesti

Stujardesa zaražena koronavirusom, letela između Seula i Los Anđelesa

Stjuardesa Korean Era koja je bila pozitivna na testu za koronavirus radila je na letovima između Seula i Los Anđelesa.

To je saopštio Korejski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (KCDC).

Južna Koreja prijavila je danas 334 nova slučaja koronavirusa, što je najveći dnevni porast dosad, a ukupan broj zaraženih sada iznosi ukupno 1.595, što je najviše izvan Kine, javlja Rojters.

Stjuardesa koja je obolela radila je na letu KE017 kompanije Korean Er sa aerodroma u Seulu do Los Andjelesa 19. februara, kao i na povratnom letu KE012 20. februara, javile su novinske agencije Jonhap i drugi mediji, a potvrdili južnokorejski zvaničnici.

“Ona je poletela nakon što su se pojavili simptomi, a mi istražujemo ljude koji su imali kontakt sa njom na letu”, navodi se u saopštenju KCDC. Stjuardesa, koja ima 20 godina, kasnije je bila pozitivna na testu na virus, a trenutno se nalazi u bolnici. One je bila član posade na letu korejske kompanije KE958 iz Izraela za Seul 15. i 16. februara, saopštio je KCDC.

Putnici na tom letu uključivali su južnokorejsku versku grupu sa kojom je povezan 31 slučaj koronavirusa. “U toku je istraga o mestima koja je pacijentkinja posetila i ljudima sa kojima je imala kontakt”, saopštio je KCDC. Ostali članovi posade koji su leteli sa njom nalaze se u 14-dnevnom karantinu.

Izvor: Tanjug

Danas objavljeno

Svijet ima moćno oružje za kraj pandemije

M.

Dodik poručio da će se Srpska politički odbraniti

M.

Više od 30.000 domova bez struje u Irskoj zbog oluje

M.

Ostavite komentar