7. Augusta 2020.

Studenti u Sarajevu negoduju što se njihove sobe ponovo pretvaraju u izolatorijum

Big Portal

Studentski parlament UNSA od premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića i Vlade KS traži da odustanu od izuzimanja studentskog doma u svrhu izolatorija te da pronađu drugo adekvatno rješenje.

“Sigurni smo da ima i drugih objekata koji mogu poslužiti u tu svrhu. Nažalost, čini nam se da se vlasti sjete studentskih domova samo u momentima kada su te prostorije potrebne u kriznim situacijama, a kada studenti tu borave ne postoji interes, uzimajući u obzir činjenicu u kakvim uslovima studenti žive”, rečeno je iz SPUS-a.

Studentski parlament poziva premijera i Vladu KS da pronađu drugo rješenje za privremeni izolatorijum, s obzirom na to da su studentski domovi već korišteni u tu svrhu te da su studenti izbačeni na veoma ružan način. Također, za studente nekih fakulteta ispiti u septembarskom ispitnom roku će biti organizirani u učionici te im je potreban smještaj u domovima kako bi spremali i polagali ispite, jer se radi uglavnom o studentima koji dolaze iz daljih sredina.

“Očekivan povratak studenata u studentske domove je polovinom septembra, a ukoliko do tada objekti studentskih domova ne budu u mogućnosti primiti naše kolege, u tom slučaju ćemo organizovati proteste i svoja prava tražiti na ulici”, najavili su studenti.

Osim toga, SPUS vlastima skreće pažnju i na to da studentima iz domova konačno vrate novčana sredstava za period koji su platili, a nisu koristili usluge smještaja.

Klix

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare